Media- en Evenementen

Kansengelijkheid in onderwijs

Projectnaam Media- en Evenementen
Pijler Jongeren & Maatschappij
Aandachtsgebied Jongeren & Maatschappij
Aanvrager Diversity Talks
Bijdrage van Fonds 21 € 10.500

Stichting Diversity Talks zet zich in voor kansengelijkheid in het onderwijs en voor een divers en inclusief studieklimaat in het hoger onderwijs. Het is een stichting voor en door studenten met zeer diverse achtergronden en is actief op thema's als diversiteit, gelijkheid en inclusie. Fonds 21 steunt het project Community Building: Evenementen en Media dat in de kern bestaat uit het organiseren en faciliteren van campagnes, evenementen, trainingen, workshops en andere activiteiten die betrekking hebben op voor jongeren relevante maatschappelijke onderwerpen. Daarnaast fungeert het als platform waar jongeren hun stem kunnen laten horen en zelf initiatieven kunnen ontplooien. Met een specifieke focus op kansengelijkheid binnen het onderwijs en op de arbeidsmarkt draagt het project ook bij aan het verbreden van de netwerken van jongeren en vergemakkelijkt het de overgang naar de arbeidsmarkt.

Community Building

Het project Community Building: Evenementen en Media betrekt jongeren door informatieve en sociale evenementen te organiseren, waarbij kennis wordt gedeeld en bewustzijn wordt gecreëerd over kansengelijkheid, diversiteit en inclusie. Dat gebeurt zowel off- als online. Daarnaast worden er workshops en trainingen gegevens voor het ontwikkelen van professionele en didactische vaardigheden. De sociale en netwerkevenementen bevorderen een inclusieve gemeenschap, met culturele avonden waar maatschappelijke thema's worden besproken met de inzet van kunst en cultuur. Een mediacampagne en online platform geven jongeren een stem en vergroten hun maatschappelijke betrokkenheid. Het project wil zo’n 150 Amsterdamse jongeren bereiken in de leeftijd van 12 tot 30 jaar. De focus ligt hierbij op jongeren uit ondervertegenwoordigde groepen zoals eerstegeneratiestudenten.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Community Building: Evenementen en Media past goed bij Fonds 21. Het project is met en door studenten en jongeren en vergroot de kansengelijkheid in het onderwijs, zowel van ondervertegenwoordigde groepen als mbo-studenten. Daarnaast zet stichting Diversity Talks zich in voor meer diversiteit en inclusie in het onderwijs en het versterken van de community van studenten.


Projecten

>
>