Jongeren aan het werk in de bediening

FULL

Jongeren werken aan toekomst

Projectnaam FULL
Pijler
Aanvrager Stichting Twisted
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000

FULL biedt jongeren tussen de 16 en 30 jaar de kans om drie dagen in de week onder begeleiding van inspirerende professionals te werken aan hun toekomst. Het project is een initiatief van de stichting Twisted en richt zich op jongeren in Almere die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, zoals jongeren die moeite hebben op school, zijn uitgevallen of momenteel zonder baan zitten. Sinds 2013 zijn dankzij FULL honderden jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt gereactiveerd en begeleid naar een diploma of een betaalde baan.

Startkwalificatie

Tijdens het vier maanden durende programma van FULL krijgen jongeren inzicht in hun eigen vaardigheden en ontdekken ze waar hun interesses liggen. Het traject bestaat uit het volgen van trainingen, workshops en masterclasses. Ook worden de jongeren in contact gebracht met rolmodellen en vakmensen. Bijzonder aan het project is dat alle deelnemers zelf een docent kiezen. Ook krijgen ze een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach helpt de jongeren bij het realiseren van hun doelen. Na het succesvol doorlopen van het programma kunnen de deelnemers doorstromen naar regulier onderwijs, een (betaalde) baan of stage, of een vervolgstap maken richting het FULL opleidingsprogramma. Voor jongeren die besluiten de vervolgstap te maken heeft Twisted een eigen hiphop-lunchroom, waar deelnemers via een leerwerktraject worden opgeleid tot horeca-assistent of kok. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt FULL vanuit het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Twisted heeft veel ervaring met het begeleiden van jongeren en is een gevestigde naam in Almere. Met FULL richt de stichting zich op jongeren die doorgaans moeilijk te bereiken zijn. Het project wordt mede uitgevoerd door coaches die raakvlakken hebben met de doelgroep (peer education). Met aansprekende workshops, trainingen, masterclasses en samenwerking met ROC’s lukt het Twisted om deze jongeren te begeleiden naar het behalen van een startkwalificatie.

 


Projecten

>
>