Stadsastronaut

De aarde bekeken met de ogen van een astronaut

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 13.750
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Stadsastronaut
Aanvrager
Marjolijn van Heemstra
Website
Bekijk →

Stadsastronaut is een theatervoorstelling van Marjolijn van Heemstra waarin de problemen van deze tijd worden bekeken met de weidse blik van een astronaut. Door uit te zoomen en de aarde vanuit het reusachtige heelal te bekijken zien we hoe alles met elkaar is verweven en hoe kwetsbaar we zijn. Het is een blik voorbij de waan van de dag. Het leven bekijken met de blik van een ruimtevaarder geeft ons het perspectief dat we nu zo ontberen.

Ruimtevaarder op aarde

Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt Marjolijn van Heemstra stap voor stap uit op het dagelijkse leven. De voorstelling Stadsastronaut is het verslag van een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek naar het allergrootste in het allerkleinste. Ideaal en werkelijkheid samengebracht in een voorzichtig pleidooi voor meer geloof in de toekomst.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het project omdat een urgent onderwerp vanuit verschillende perspectieven aan de orde wordt gesteld. Marjolijn van Heemstra’s stem en vorm is onderscheidend van ander aanbod binnen het theaterlandschap. De voorstelling heeft een landelijke speellijst.

Data en locaties

De voorstelling Stadsastronaut gaat 22 februari in première in Theater Rotterdam. Klik hier voor de volledige speellijst.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

ONSbank preventief

Schuldpreventie op het mbo

Het project ONSbank Preventief is een cultureel workshop- en begeleidingsprogramma in Amsterdam voor mbo-studenten. Het project richt zich op identiteitsversterking en persoonlijke vorming van de jongeren met als doel het voorkomen en verhelpen van schulden.

Bekijk project

Koning van het Grasland

Voorstelling over verhouding tussen mens en natuur

Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het boerenland? Het reizend locatietheaterstuk Koning van het Grasland, een coproductie van Pier21 en Toneelgroep Jan Vos, gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur.

Bekijk project