Stadsastronaut

De aarde bekeken met de ogen van een astronaut

Stadsastronaut is een theatervoorstelling van Marjolijn van Heemstra waarin de problemen van deze tijd worden bekeken met de weidse blik van een astronaut. Door uit te zoomen en de aarde vanuit het reusachtige heelal te bekijken zien we hoe alles met elkaar is verweven en hoe kwetsbaar we zijn. Het is een blik voorbij de waan van de dag. Het leven bekijken met de blik van een ruimtevaarder geeft ons het perspectief dat we nu zo ontberen.

Ruimtevaarder op aarde

Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt Marjolijn van Heemstra stap voor stap uit op het dagelijkse leven. De voorstelling Stadsastronaut is het verslag van een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek naar het allergrootste in het allerkleinste. Ideaal en werkelijkheid samengebracht in een voorzichtig pleidooi voor meer geloof in de toekomst.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het project omdat een urgent onderwerp vanuit verschillende perspectieven aan de orde wordt gesteld. Marjolijn van Heemstra’s stem en vorm is onderscheidend van ander aanbod binnen het theaterlandschap. De voorstelling heeft een landelijke speellijst.

Data en locaties

De voorstelling Stadsastronaut gaat 22 februari in première in Theater Rotterdam. Klik hier voor de volledige speellijst.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

My Story / Mobile Movie Days

Jonge statushouders verfilmen eigen leven

My Story is een project van Dutch Media Foundation waarbij jonge statushouders uit Syrië korte films maken met een smartphone. Film is voor deze jongeren een middel om hun verhalen te verwoorden.

Bekijk project

Skills The Finals, LOB programma 2019

Jongeren strijden om titel beste vakman of vakvrouw

Skills The Finals is een beroepenevenement in de RAI Amsterdam voor leerlingen in de bovenbouw van het vmbo en voor mbo-studenten. Ti

Bekijk project