Oranjewoud Festival 2018

Festival voor klassieke muziek in Friesland

Projectnaam Oranjewoud Festival 2018
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Oranjewoud Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 37.500

Oranjewoud Festival is een festival met klassieke en hedendaagse muziek op verschillende binnen- en buitenlocaties van Parklandschap Oranjewoud in Friesland. Het festival richt zich op een breed publiek: van liefhebbers van klassieke muziek en cultuurminnaars tot gezinnen met kinderen. Ruim tweehonderd topmusici uit heel Europa komen voor het festival naar Friesland om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat concerten te geven.

Future Perfect

De tuinen en landhuizen maar ook tipi’s, een zwembad, een ondergrondse bunker en gigantische plastic bubbels van Parklandschap Oranjewoud vormen de decors van de concerten. Oranjewoud Festival opent met de wereldpremière van ‘Future Perfect’, een locatiespecifiek werk voor orkest van de Amerikaans-Nederlandse componiste Vanessa Lann. Een van de programmalijnen is door Johann Sebastian Bach. Tijdens Oranjewoud Festival zullen musici als Nigel Kennedy, Jean-Guihen Queyras, Francesco Tristano en barokensemble Musica Sequenza elk op eigen wijze kleur geven aan het werk van de Duitse componist.

Het festivalhart wordt gevormd door de Proeftuin waar bezoekers kennis kunnen maken met uiteenlopende muziekstijlen. Aan het festival is een zes weken durend educatietraject voor het basisonderwijs gekoppeld.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Oranjewoud Festivals is een festival met aandacht voor hedendaagse en klassieke muziek. In de programmering is veel aandacht voor jongere carrières. Het festival is laagdrempelig, bereikt een divers publiek en is van belang voor het aanbod in de regio.

Data en locatie

Oranjewoud Festival vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juni in Oranjewoud.


Projecten

>
>