Tweetakt 2017

Multidisciplinair kunstenfestival voor alle leeftijden

Projectnaam Tweetakt 2017
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Storm
Bijdrage van Fonds 21 € 75.000

Tweetakt is een multidisciplinair kunstenfestival voor alle leeftijden, maar met name voor kinderen en jongeren, in Utrecht en Fort Ruigenhoek in Groenekan. Het festival is opgezet vanuit de overtuiging dat kunst voor alle leeftijden opwindend, verrassend en verrijkend kan zijn. Tweetakt toont de laatste ontwikkelingen op het gebied  van (jeugd)theater, dans, muziek,  artistieke games, installaties, performance, cabaret, en cross-overs met aanverwante kunstvormen uit Nederland en het buitenland. Het festival geeft ruim baan aan nieuwe vormen, nieuwe makers en innovatieve producties en trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers.

Internationale producties

Tweetakt bestaat vijftien jaar en viert dat onder meer met de twee grote internationale producties Gala en The Democratic Set. Gala van de gerenommeerde Franse choreograaf Jérôme Bel  is een liefdesverklaring aan de podiumkunsten en aan de menselijke diversiteit. Het Australische Back to Back Theatre komt naar Utrecht met The Democratic Set, een uniek stadsportret over vrijheid. Op het programma van Tweetakt staan verder onder meer de voorstellingen Horses van Kabinet K en HETPALEIS, Colourful van Maartje Pasman, Binnenbeest van De Dansers en Mona van NTjong. Naast de podiumkunstenprogrammering besteedt Tweetakt aandacht aan beeldende kunst en is er een educatie- en participatieprogramma. Het educatie- en participatieprogramma bestaat uit workshops en bezoek door scholen, lesmateriaal en verschillende projecten waarin makers samenwerken met jongeren. De focus ligt op kinderen/families die niet snel in aanraking komen met kunst en individuele bezoekers van 16-18 jaar.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Tweetakt is een toonaangevend en publieksvriendelijk festival dat zich onderscheidt door zijn jonge doelgroep. Het combineert hoge kwaliteit met toegankelijkheid en is daarmee interessant voor een breed publiek en voor insiders. Het festival blijft zich positief ontwikkelen, zowel inhoudelijk, financieel als organisatorisch. Tweetakt kent het publiek goed door elk jaar uitgebreid publieksonderzoek te doen.

Data en locaties

Tweetakt vindt plaats van 31 maart tot en met 16 april 2017 in alle theaters van de stad Utrecht en in het festivalcentrum op de Neude. Van 2 april tot en met 28 mei is Tweetakt in de weekenden te bezoeken op Fort Ruigenhoek in Groenekan.


Projecten

>
>