Black Achievement Month 2023

Black Achievement Month

Projectnaam Black Achievement Month 2023
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Stichting Black Achievement Month
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober gehouden. Het festival heeft als doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten en toegankelijk te maken voor een breed publiek. De Black Achievement Month vindt dit jaar plaats in verschillende steden verspreid door Nederland. Tijdens het festival worden verschillende vormen van kunst en cultuur gepresenteerd, waaronder theater, dans, muziek, ballet, opera, literatuur, beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film.

Verbeeld je!

Het festival heeft dit jaar als thema ‘Verbeeld je!’. Daarmee wordt aangemoedigd om niet alleen te kijken naar verbale communicatie, maar ook naar beeldende kunst, dans, film en alles wat visueel is. Het festival biedt een programma voor jong en oud, voor mensen die veel weten over onze gezamenlijke geschiedenis, maar ook voor mensen die hier meer over te weten willen komen. Het programma is opgebouwd langs drie pijlers: beeldende kunst en theater, individuele artiesten, en maatschappelijke debat en discussie. De Black Achievement Month opent met de voorstelling Find Your Eyes van de Britse fotograaf en choreograaf Benji Read, een coproductie met het Internationaal Theater Amsterdam.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De Black Achievement Month staat garant voor aanbod dat anders misschien niet in de theaters te zien zou zijn. Hiermee wordt een breed publiek bereikt, met veel aandacht voor diversiteit, inclusie en jonge doelgroepen. Het festival vraagt aandacht voor het zwarte perspectief, wat 150 jaar na afschaffing van de slavernij extra actueel is. De organisatie heeft in de loop der jaren een netwerk en reputatie op kunnen bouwen en werkt samen met gerenommeerde instellingen en een grote hoeveelheid aan relevante partners.

Data en locaties

De Black Achievement Month vindt plaats van 1 oktober tot en met 31 oktober in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht en Rotterdam.


Projecten

>
>