Foto: Henk-Jan Winkeldermaat

2GetThere Apeldoorn

Coachingstraject voor jongeren

2GetThere is een peer-to-peer coachingstraject voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar die zijn vastgelopen in onderwijs of werk. Samen met de coaches werken de jongeren aan hun zelfvertrouwen met als doel ze klaar te stomen voor werk, stage of school. Het project begon in 2009 in Arnhem, maar is inmiddels uitgerold naar Zutphen en meerdere regio’s in Zuidoost Drenthe. In iedere regio werkt een zelfstandig team van jongerencoaches, een projectcoördinator, een ondersteuner en een super-/intervisor. Fonds 21 draagt bij aan de opstart van 2GetThere in Apeldoorn, waar elk jaar negentig jongeren zullen worden begeleid.

Jongeren kiezen coach

Elke deelnemer aan 2GetThere mag zelf een coach kiezen. Deze coaches gebruiken hun eigen ervaringen en kracht om de jongeren in beweging te brengen. Deelnemende jongeren kiezen niet alleen hun eigen coach, ze bepalen ook de locatie waar ze vervolgens afspreken. Samen met de coach stellen de deelnemers doelen en bepalen ze de frequentie van de ontmoetingen. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan workshops en trainingen, in bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden of presenteren. Deze worden georganiseerd door de jongerencoaches in samenwerking met experts. Tijdens het verdere project krijgen de deelnemers verschillende andere opleidingen, inter- en supervisie. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt 2GetThere vanuit het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Binnen 2GetThere worden jongeren intensief gecoacht en getraind. 2GetThere legt hierbij veel nadruk op maatwerk. In de regio’s waar 2GetThere afgelopen jaren is uitgevoerd laat het project positieve resultaten zien, gemiddeld stroomt 75% van de deelnemende jongeren uit naar school of werk.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Stap op de Rode Loper! 2017/2018

Lezen en literatuur voor jongeren

Stap op de Rode Loper! van Stichting Samenleving en Kunst Amsterdam is een landelijk project dat vrij lezen wil stimuleren bij leerlingen in de bovenbouw van het vmbo. Het leesbevorderingsproject bestaat uit educatief lesmateriaal en een evenement in musea en bibliotheken.

Bekijk project

Grimm

Balletdansers en hiphoppers bundelen krachten in dansvoorstelling

Grimm is een dansvoorstelling met een landelijke speellijst van de Junior Company van Het Nationale Ballet met ISH Dance Collective gericht op een jong publiek (8+).

Bekijk project