Paradise Circus Now

Onvoorspelbare show vol verbeelding

Projectnaam Paradise Circus Now
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager moON productions
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Paradise Circus Now is een poëtische en onvoorspelbare show vol verbeelding. In deze voorstelling brengen zeven performers een fictief verhaal gebaseerd op het levensverhaal van een jonge vrouw die naar Nederland is gevlucht, weg van oorlog. Paradise Circus Now speelt zich af in een arena die ruimte biedt aan strijdbare powersongs en gefluisterde balanceeracts. Elke keer dat ze de arena betreden, is het een sprong in het diepe, waarbij het publiek soms als vangnet dient. Regisseur Hendrik Aerts werkt voor deze productie samen met een breed artistiek team en met zeven aanstormende performers, die allemaal nieuwsgierig zijn naar de synergie van verschillende kunstdisciplines en werken in co-creatie.

Opgejaagd door het verleden

In Paradise Circus Now zien we zeven vluchtende personages dwalen in een woestijn, opgejaagd door een verleden dat hen achtervolgt. De laatste die zich aansluit bij de groep is een jonge vrouw die naar Nederland is gevlucht, weg van geweld. Als een nieuwe en eigenzinnige familie trekken ze rond, in een gelaagd muzikaal theaterweefsel dat vermakelijk en kritisch, ludiek en grondig, licht en spannend is. Paradise Circus Now wordt gecreëerd tijdens acht verschillende residenties in theater- en productiehuizen door heel Nederland. Elke residentieweek wordt afgesloten met een 'work in progress', waarbij het publiek wordt uitgenodigd om diep in de arena te duiken en vers gemaakte scènes te beleven die in de dagen ervoor zijn ontstaan.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Paradise Circus Now is een productie met een landelijke speellijst waarbinnen jonge makers met een veelal multidisciplinaire praktijk worden begeleid binnen een traject met verschillende residenties. De meeste van deze makers vallen binnen onze definitie van jongere carrières.

Data en locaties

Op 25 april 2024 gaat Paradise Circus Now in première in Het Nationale Theater in Den Haag. De voorstelling is ook te zien op het O. Festival in Rotterdam en op Theaterfestival De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.


Projecten

>
>