Tilt festival 2017

Grootste literaire festival van het Zuiden

Projectnaam Tilt festival 2017
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Literaire Kunsten
Aanvrager Stichting Tilt
Bijdrage van Fonds 21 € 12.500

Tilt is het grootste literaire festival van het Zuiden. Het is een interdisciplinair festival, waarin naast literatuur ook aandacht is voor muziek, theater en film. Met cross-overs en verrassende invalshoeken wil het festival literatuur tot leven wekken. Tilt werkt daarbij samen met een aantal lokale partners vanuit verschillende kunstdisciplines. Tilt Festival vindt plaats in en om de Willem II Straat in Tilburg.

Verboden vruchten

Het thema van de komende editie van Tilt sluit aan bij dat van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten. Het thema loopt als een rode draad door de programmering. Writer in residence is de Belgische schrijver Yves Petry, die gedurende het festival verslag doet van zijn indrukken in Tilburg. Auteur Dimitri Verhulst staat samen met pianotrio Too Noisy Fish op het podium met het literaire concert Nightwatch, met videobeelden van de hand van Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Ook de schrijvers Astrid Roemer, Herman Brusselmans, Claire Polders, Marieke Rijneveld en Menno Wigman maken onderdeel uit van het literatuurfestival. Het programma bestaat verder uit inleidende of nagesprekken bij films verzorgd door A.H.J. Dautzenberg, leesclubs en optredens van onder meer de rapformatie Zwart Licht en DJ St. Paul.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Tilt Festival is een kwalitatief goed literair festival met een belangrijke regiofunctie. De organisatie heeft voldoende oog voor jongere auteurs. Er wordt samengewerkt met lokale  instellingen en er vinden kruisbestuivingen plaats tussen literatuur en andere disciplines. Het festival wil met het programmeren van rap en spoken word een jonger publiek bereiken.

Data en locaties

De zevende editie van Tilt Festival vindt plaats van 29 maart tot en met 1 april 2017 op verschillende locaties in Tilburg.


Projecten

>
>