Animated Youngsters

Een collectief van jonge gamekenners

Projectnaam Animated Youngsters
Pijler
Aanvrager MAMA
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

12 jongeren tussen de 14 en 18 jaar vormen samen het collectief Animated Youngsters. Onder begeleiding van professionals en twee vaste coaches worden de jongeren opgeleid tot dé nieuwe generatie gamekenners.

Eigen game(concept)

De jongeren krijgen masterclasses en workshops en bezoeken verschillende steden, gamestudio’s en game events om inspiratie en kennis op te doen. Het resultaat: een presentatie van een eigen game of een gameconcept dat ook later in het Voortgezet Onderwijs wordt gepresenteerd. Via een speciale app kunnen leerlingen de Animated Youngsters in hun proces volgen.

 

Internet awareness

Animated Youngsters is het tweede Rookies Junior project van MAMA, een platform voor beeldende kunst op het grensvlak van populaire cultuur. De organisatie is ook een thuisbasis voor een jonge generatie beeldmakers, kunstenaars en publiek tussen de 16 en 26 jaar. Een van de onderzoeksthema’s van MAMA is internet awareness waarmee wordt gekeken op wat voor manier internet van invloed is op onze beeldcultuur.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Animated Youngsters is een intensief traject dat wordt gesteund door een sterk netwerk van professionals in de gamewereld. De leerlingen krijgen kennis mee van professionals en delen deze weer met leeftijdgenoten.


Projecten

>
>