Opera Forward Festival 2018

Opera Forward Festival

Opera Forward Festival (OFF) in Amsterdam is dé plek waar De Nationale Opera twee weken lang ruim baan geeft aan nieuwe werken, nieuwe initiatieven en jonge operamakers. Met spraakmakende nieuwe opera’s en veel aandacht voor jongere carrières wordt de toekomst van het genre verkend. Het festival is een ontmoetingsplek voor cultuurliefhebbers met een focus op een nieuw en met name jong publiek.

Noodlot & Besef

Het thema van de derde editie van OFF is Noodlot & Besef. Het thema komt naar voren in de grote operaproducties en in korte opera’s die tijdens lezingen en debatten worden gemaakt door interdisciplinaire studententeams. Van die grote operaproducties staan er zes op het programma: Das Floß der Medusa, La Morte d’Orfeo, Trouble in Tahiti/Clemency, Avventure Di Anima e di Corpo, Proeve aus LICHT en We Shall Not Be Moved. De laatste is een coproductie met Opera Philadelphia.

 

Het festivalhart van OFF wordt gevormd door de foyer van de Nationale Opera & Ballet waar veel laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd. Aan het festival is ook een educatieproject gekoppeld voor het voortgezet onderwijs (o.a. voor het mbo): er zijn CKV-lessen, workshops, een rondleiding en voorstellingsbezoek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Met Opera Forward Festival heeft De Nationale Opera een concept ontwikkeld om opera op een kwalitatief goede en tegelijkertijd toegankelijke manier bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen. Naast het bereiken van een nieuw publiek heeft het festival veel aandacht voor een nieuwe generatie operamakers.

Data en locaties

Opera Forward Festival vindt plaats van 13 tot en met 26 maart op verschillende locaties in Amsterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

We doen het wel zelf

Locatietheater over actuele vragen en onderwerpen

Muziektheaterspektakel over de meest actuele vragen over het einde van de verzorgingsstaat en de opkomende participatiesamenleving.

Bekijk project

Graphic Matters

Festival in teken van grafisch ontwerp

Het tweejaarlijks festival Graphic Matters in Breda, voorheen bekend als Graphic Design Festival, staat volledig in het teken van grafische vormgeving.

Bekijk project