Ik ben Kikker

Stap in de wereld van Kikker!

Stap in de wereld van Kikker! Het Kinderboekenmuseum in Den Haag brengt met de vernieuwde tentoonstelling Ik ben Kikker een speelse doe- en leertentoonstelling over de avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Rat, Varkentje, Haas en Beertje. Kinderen trekken bij binnenkomst een rood-wit gestreepte broek aan en beleven zelf de avonturen die Max Velthuijs (1923 – 2005) ooit bedacht en opschreef. Aan de hand van prikkelende en interactieve spellen komen op luchtige wijze grote emoties als angst, blijdschap en verdriet aan bod, net als in de boeken. De tentoonstelling Ik ben Kikker is er voor iedereen van 0 tot 6 jaar en hun begeleiders .

Waan je in de wereld van Kikker

De verhalen van Kikker bieden kinderen handvatten om te praten over de grote emoties van het leven. Bekende boeken zoals Kikker is Kikker, Kikker is verliefd en Kikker is bang zijn letterlijk verbeeld, waardoor kinderen zich wanen in de Kikkerwereld van Velthuijs. Kinderen kunnen schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en klussen met Rat. De vernieuwde tentoonstelling zit vol met herkenbare elementen die uitnodigen tot het naspelen van de verhalen. Met opdrachten en spellen is de tentoonstelling gericht op het stimuleren van de leesvaardigheid, het leesplezier, taal en de sensomotorische ontwikkeling van kinderen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het doel om met de tentoonstelling Ik ben Kikker een brede groep kinderen plezier in lezen te geven en daarmee geletterdheid te bevorderen sluit goed aan bij de doelen van Fonds 21. De tentoonstelling richt zich op een leeftijdsgroep (0 – 6 jaar) waar weinig museaal aanbod voor is in Nederland. Het project is gericht op binnen- en buitenschoolse educatie en bereikt daarmee een brede doelgroep. Het Kinderboekenmuseum zet extra in op kinderen met een taalachterstand en kinderen die niet snel in een museum komen. Het Kinderboekenmuseum en de makers hebben een goede staat van dienst. Het onderwerp heeft artistieke en inhoudelijke kwaliteit en is scherp gericht op de doelgroep.

Data en locatie

Ik ben Kikker is vanaf 10 december 2016 te zien in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Rotterdamse Dakendagen 2019

Architectuurfestival op grote hoogte

De Rotterdamse Dakendagen is een architectuurfestival met rondleidingen, theater, muziek en beeldende kunst dat plaatsvindt op verschillende daken in de stad.

Bekijk project

ZomerOndernemer 2018

Jongeren ondernemen tijdens de zomervakantie

ZomerOndernemer is een landelijk project van The New Entrepreneur waarin jongeren tussen 15 en 22 jaar tijdens hun zomervakantie kennismaken met ondernemerschap.

Bekijk project