Foto: Geert van Kesteren - The Believers

BredaPhoto 2018 - To infinity and beyond

BredaPhoto - internationale fotografie van dit moment

BredaPhoto is een internationale biënnale voor hedendaagse fotografie met  actuele maatschappelijke thema’s. Het is het grootste publieksfestival voor fotografie van de Benelux. Meer dan vijftig fotografen uit binnen- en buitenland tonen werk in de buitenruimte en in verschillende beeldende kunstinstellingen in Breda. Onder de titel ‘To Infinity and Beyond’ onderzoekt het festival in deze editie de impact van de almaar voortrazende technologie. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?

Technologische ontwikkelingen

De achtste editie van BredaPhoto toont de gevaren, kansen en dilemma’s van  technologische ontwikkelingen. Deelnemende fotografen laten in hun werk niet alleen zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar ze voorspellen ook wat ons in te toekomst wellicht staat te wachten. Zo komt in de Koepelgevangenis een spectaculaire installatie waarin het werk van fotograaf Geert van Kesteren de hoofdrol speelt. Hij belicht de relatie tussen mens, wetenschap en God. Naast tentoonstellingen zijn er lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en inspiratie.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

BredaPhoto is een toegankelijk, publieksgericht festival dat met een actueel en maatschappelijk thema (inter)nationale fotografie van hoge kwaliteit laat zien. Het behoort daarmee tot de nationale top van fotografiefestivals; met goede waarderingscijfers van het publiek, goede recensies van de pers, een groot publieksbereik in de zuidelijke regio en een breed educatief programma voor primair en voortgezet onderwijs.

Data en locatie

De achtste editie van BredaPhoto vindt plaats van 5 september tot en met 21 oktober 2018 op verschillende locaties in Breda.

Foto: Daesung Lee - Futuristic Archeology

Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Vivaldi - Dangerous Liaisons

Spiksplinternieuwe barokopera

IDFA (2017 - 2018)

IDFA viert dertigste editie

IDFA viert dit jaar zijn dertigjarig bestaan en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste documentairefilmfestivals ter wereld. Het festival toont meer dan driehonderd documentaires, waaronder negentig wereldpremières en 53 Nederlandse producties.

Bekijk project