Foto: Geert van Kesteren - The Believers

BredaPhoto 2018 - To infinity and beyond

BredaPhoto - internationale fotografie van dit moment

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 50.000
Kunst & Cultuur
Beeldende Kunsten & Vormgeving
Projectnaam
BredaPhoto 2018 - To infinity and beyond
Aanvrager
BredaPhoto
Website
Bekijk →

BredaPhoto is een internationale biënnale voor hedendaagse fotografie met  actuele maatschappelijke thema’s. Het is het grootste publieksfestival voor fotografie van de Benelux. Meer dan vijftig fotografen uit binnen- en buitenland tonen werk in de buitenruimte en in verschillende beeldende kunstinstellingen in Breda. Onder de titel ‘To Infinity and Beyond’ onderzoekt het festival in deze editie de impact van de almaar voortrazende technologie. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?

Technologische ontwikkelingen

De achtste editie van BredaPhoto toont de gevaren, kansen en dilemma’s van  technologische ontwikkelingen. Deelnemende fotografen laten in hun werk niet alleen zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar ze voorspellen ook wat ons in te toekomst wellicht staat te wachten. Zo komt in de Koepelgevangenis een spectaculaire installatie waarin het werk van fotograaf Geert van Kesteren de hoofdrol speelt. Hij belicht de relatie tussen mens, wetenschap en God. Naast tentoonstellingen zijn er lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en inspiratie.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

BredaPhoto is een toegankelijk, publieksgericht festival dat met een actueel en maatschappelijk thema (inter)nationale fotografie van hoge kwaliteit laat zien. Het behoort daarmee tot de nationale top van fotografiefestivals; met goede waarderingscijfers van het publiek, goede recensies van de pers, een groot publieksbereik in de zuidelijke regio en een breed educatief programma voor primair en voortgezet onderwijs.

Data en locatie

De achtste editie van BredaPhoto vindt plaats van 5 september tot en met 21 oktober 2018 op verschillende locaties in Breda.

Foto: Daesung Lee - Futuristic Archeology

Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

SchuldHulpmaatje Jong verdiepen

'Maatjes' houden jongeren schuldenvrij

Als jongere is omgaan met geld niet altijd makkelijk. De gespecialiseerde maatjes van SchuldHulpMaatje Jong helpen jongeren hun inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden in kaart te brengen.

Bekijk project

Skills The Finals 2018

Jongeren strijden om titel beste vakman en -vrouw

Skills The Finals is een landelijk project voor vakwedstrijden in het vmbo en mbo.

Bekijk project