Oorzaken Internationaal Podcast Festival 2023

Audioverhalen tot leven gewekt

Projectnaam Oorzaken Internationaal Podcast Festival 2023
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Grenzeloos Geluid
Bijdrage van Fonds 21 € 12.500

Het Oorzaken Internationaal Podcastfestival in Amsterdam brengt audioverhalen tot leven. Het festival richt zich op zowel doorgewinterde luisteraars als nieuwkomers op het gebied van audioverhalen en biedt een unieke gelegenheid om te genieten van de kracht van geluid en de verbeelding te prikkelen. Met verhalende podcasts, audio-installaties, geluidswandelingen en theatrale audiovoorstellingen worden audioverhalen gepresenteerd die horizonten verbreden in plaats van bevestigen. In de vierde editie van het festival wordt middels het thema ‘Tegenvoeters’ de groeiende kloof in de samenleving als uitgangspunt genomen.

Audiowandeling

Audio heeft de kracht om onder je huid te kruipen, empathie op te wekken en grotere inzichten te geven. Het doel van de komende editie is dan ook om met verhalende audio de wereld van je tegenpool zo dichtbij te laten komen dat hij onontkoombaar wordt. Op het programma staan onder meer verhalen van makers AudioCollectief SCHIK, Maartje Wortel en Martin Rombouts, Strijbos & Van Rijswijk en Sara de Monchy. Op het programma staan verder de late night live show Er is iets vreemds gebeurd, de audiowandeling A mile in my shoes, een workshop onder de noemer Waanzinnige Podcast en de audiovoorstelling voor kinderen Worming-up!.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Oorzaken Internationaal Podcastfestival vertegenwoordigt een interessant deel van een spannend nieuw cultureel domein. En dan ook nog op een toegankelijke en laagdrempelige manier. In vergelijking tot andere podcastfestivals richt Oorzaken zich op podcasts met een hoge artistieke waarde. Daarmee is het festival een waardevolle toevoeging op het culturele landschap.

Data en locaties

Het Oorzaken Internationaal Podcastfestival vindt plaats van 1 tot en met 4 juni in en rond Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.


Projecten

>
>