De Mis van Pynarello

Eigentijdse mis van Pynarello

Projectnaam De Mis van Pynarello
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Pynarello
Bijdrage van Fonds 21 € 10.000

Pynarello is een nieuw collectief van violiste Lonneke van Straalen dat een nieuwe uitvoeringspraktijk voor symfonische muziek nastreeft. Zo speelt het gezelschap zonder bladmuziek en lessenaars en zonder dirigent. Voor De Mis van Pynarello werkt het collectief samen met schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra in een moderne mis waarin muziek, spoken word en theater samenkomen. De muzikale rode draad wordt gevormd door Castor en Pollux, de opera van Jean-Philippe Rameau rond het thema liefde en vriendschap. De Mis van Pynarello is voor iedereen die wat verdieping zoekt tussen alle kerstdiners door.

 

Moderne mis

De Mis van Pynarello is een moderne mis over donker en licht, de sterren en vragen over wie we zijn en wat we doen op aarde. De muziek wordt uitgevoerd door dertig musici. Aria’s worden gezongen door bariton Henk Neven en sopraan Laetitia Gerards. Marjolijn van Heemstra treedt op als ‘voorganger’.

“Met De Mis van Pynarello wil ik op een nieuwe manier tegemoet komen aan de behoefte van een grote groep mensen aan saamhorigheid, liefde en bezinning, ook al is dat niet meer zo aan religie gebonden.”
—Violiste/orkestleider Lonneke van Straalen

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Pynarello streeft een nieuwe uitvoeringspraktijk na en weet daarmee een nieuw publiek voor klassieke muziek te bereiken. Het project is gericht op een publiek tussen de 20 en 35 jaar oud.

Data en locaties

De Mis van Pynarello speelt in de dagen voor Kerstmis en is voor het eerst te zien op donderdag 20 december 2018 in het Muziekgebouw in Eindhoven.


Projecten

>
>