Coerced & Freely Given - Merel Severs

Tussen discipline en genot

Projectnaam Coerced & Freely Given - Merel Severs
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Productiehuis Theater aan de Rijn
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

Met de voorstelling Coerced & Freely Given duikt Merel Severs dieper in op de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Severs verkent met haar bokspartners en het hardwerkende lijf het speelveld tussen discipline en genot. Met haar spelers vecht ze voor radicale zachtheid en samen vieren ze het menszijn in alle complexiteit, vol emoties en impulsiviteit.

Dans en Martial Arts

Met Coerced & Freely Given keert Severs terug naar haar zelfgebouwde arena waar dans en martial arts elkaar opnieuw ontmoeten. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling. Het drietal bevraagt het bestaande kapitalistische, patriarchale systeem en onderzoekt een wereld van intense fysieke inspanning versus zachte verbinding. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid een actief verzet vormen tegen de dominante normen in onze samenleving? Terwijl rake klappen veranderen in tedere omarmingen, transformeren de performers het podium in een landschap van persoonlijke herinneringen en verhalen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Merel Severs is een maker die valt binnen onze definitie van een jongere carrière. Haar werk onderscheidt zich door voorstellingen waarin martial arts en dans naadloos gecombineerd worden. Coerced & Freely Given heeft een landelijke speellijst en trekt een divers en voornamelijk jong publiek aan, tussen de 20 en 30 jaar oud.

Data en locaties

De voorstelling Coerced & Freely Given gaat op 16 mei in première in Theater a/d Rijn. Daarna volgt een landelijke tournee.


Projecten

>
>