Into Nature 2020, New Energy

Kunstexpeditie door het Drentse landschap

Projectnaam Into Nature 2020, New Energy
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Into Nature
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Into Nature is een tweejaarlijkse kunstexpeditie door het Drentse landschap met werken van nationale en internationale kunstenaars. De derde editie van Into Nature vindt plaats in de zuidoosthoek van Drenthe. Het Bargerveen bij Emmen vormt het decor waarin bezoekers fietsend en wandelend kunnen genieten van het prachtige gebied en de werken van de kunstenaars.

Toverbal van suiker

Het thema van deze editie is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. In totaal maken zo'n twintig kunstenaars werken voor Into Nature, onder wie topkunstenaars als Roger Hiorns, Marguerite Humeau en Otobong Nkanga. Te zien is ook de gigantische toverbal van suiker van Semâ Bekirović. Bekirović legt de bal de hele zomer buiten neer en laat de natuur het werk vervolgens afmaken: een onvoorspelbaar proces waarin zon en regen bepalen hoe snel de bal van vorm verandert en van kleur verschiet. Een uitgebreid aanvullend programma in het Rensenpark in Emmen maakt het programma van Into Nature compleet.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Into Nature is een tweejaarlijkse expeditie voor een breed publiek met (inter)nationale kunstenaars die landschap en actualiteit bevragen via kunst. Het project is een goede aanvulling op het bestaande aanbod in Drenthe. Into Nature heeft bewezen veel bezoekers te kunnen trekken, mede dankzij een uitgebreide randprogrammering.

Data en locatie

Into Nature vindt plaats van 31 juli tot en met 24 oktober in het Bargerveen en Emmen.


Projecten

>
>