IX Flamenco Biënnale Part I en Part II

Flamenco op het scherpst van de snede

Projectnaam IX Flamenco Biënnale Part I en Part II
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Flamenco Biënnale
Bijdrage van Fonds 21 € 70.000

De Flamenco Biënnale is een internationaal toonaangevend podiumkunstenfestival waarin een van Europa’s oudste kunstvormen centraal staat; de flamenco. Het festival vindt plaats in zeven steden in Nederland en toont de nieuwste ontwikkelingen in het genre met verrassende kruisbestuivingen met eigentijdse dans, jazz, klassiek, barok en oosterse muziek. De Flamenco Biënnale brengt flamenco op het scherpst van de snede van zowel grote sterren als jong aanstormend talent.

Innovatie

Innovatie van de flamenco is het uitgangspunt van de programmering van het festival. Het festival werpt zich dan ook op als broedplaats voor talent met residenties en experimentele samenwerkingen. Te zien zijn onder meer (co)producties van makers als Diego del Morao, Israel Fernández, Vanesa Aibar, María Moreno en het Daniel García Diego Trio.

 

Naast de voorstellingen en concerten heeft de Flamenco Biënnale een uitgebreid contextprogramma dat wordt vormgegeven langs drie lijnen: (1) Participatie en Educatie, met workshops en masterclasses, (2) Beeldende Kunst, Lezing, Presentatie en Film, (3) Flamenco All Inclusive, het contextprogramma gericht op het toegankelijk maken van het festival voor verschillende doelgroepen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De Flamenco Biënnale is een uniek festival in zijn genre en daarmee onderscheidend en aanvullend binnen het festivalaanbod op het gebied van de podiumkunsten in Nederland. Het aanbod is experimenteel, vernieuwend, gedurfd en eigenzinnig. Het festival slaagt erin zich te blijven ontwikkelen. De Flamenco Biënnale besteedt naast gerenommeerde makers veel aandacht aan jongere carrières. Ook heeft het festival veel aandacht voor het bereiken van een nieuw publiek.

Data en locaties

De negende editie van de Flamenco Biënnale vindt plaats van 20 januari tot en met 10 februari in Amsterdam, Tilburg, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.


Projecten

>
>