Boulez festival

Terugblik met werk van een nog steeds invloedrijk componist

Projectnaam Boulez festival
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Insomnio
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

Het Boulez Festival is een driedaags festival rondom Pierre Boulez. Een eerbetoon door Insomnio aan deze grote vernieuwer van de twintigste-eeuwse muziek.

Terugblik

Het festival is een terugblik op ouder repertoire, maar alle muziek die langskomt is van grote invloed geweest op de hedendaagse muziek en tot op heden nog steeds relevant. Insomnio speelt o.a. Répons, Dérive 1, Le Marteau sans Maitre en Sur incises, de meest kwalitatief hoogstaande werken uit het oeuvre van Boulez. 

Tijdens het festival worden niet alleen optredens gegeven, maar kan het publiek ook deelnemen aan een compositieworkshop, lezingen en documentaires.

Geen levende componist die zo actief heeft geprobeerd de westerse muziekgeschiedenis te herschrijven als Pierre Boulez
—Imsomnio

Toegankelijk maken

Insomnio, Utrechts ensemble voor hedendaagse muziek, is opgericht door een groep getalenteerde professionele musici met een internationale achtergrond. Het ensemble presenteert veelal verrassend nieuw werk van jonge componisten tegen een achtergrond van 20e-eeuws repertoire. Insomnio maakt op een toegankelijke manier complexe partituren inzichtelijk voor publiek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het festival is kleinschalig, bijzonder en van goede kwaliteit. Door het festival wordt er aandacht besteed aan een belangrijk persoon voor het hedendaags muziekgenre, in context van een aantal van zijn tijdgenoten.


Projecten

>
>