Noorderzon Performing Arts Festival Groningen 2015

Avontuurlijk programma in de zomer van het Noorden

Elk jaar, midden in de zomer, is het Noorderplantsoen in Groningen elf dagen lang het toneel van Noorderzon Performing Arts Festival. Een uniek festival met een avontuurlijke programmering en een internationale uitstraling. Noorderzon trekt elk jaar duizenden bezoekers uit het hele land.

Noorderzon heeft een bijzonder, avontuurlijk en kwalitatief hoogwaardig programma met (inter)nationale voorstellingen die deels hun Nederlandse première op het festival beleven, met nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit alle delen van de wereld. Het publiek kan genieten van interdisciplinaire en independent podiumkunsten, die actueel, geëngageerd en eigenzinnig zijn. Ook toont het festival cross-over producties, met onder meer muziek, dans en theater.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Het programma is kwalitatief sterk, internationaal en onderscheidend. Het festival schenkt bewust veel aandacht aan jonge makers, die vernieuwende  voorstellingen presenteren.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Motel Mozaïque 2019

Ontdekkingsreis door Rotterdam

Motel Mozaïque is een multidisciplinair festival met hedendaagse popmuziek, performance, kunst, architectuur en gidsentochten in de binnenstad van Rotterdam.

Bekijk project

Creativiteit bevrijdt (2018 - 2019)

Creatieve workshops voor gedetineerde jongeren

Creativiteit Bevrijdt is een workshop- en maatjesprogramma voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar in en na detentie.

Bekijk project