Festival Tweetakt 2018

Kunstenfestival voor alle leeftijden

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 75.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Festival Tweetakt 2018
Aanvrager
Storm
Website
Bekijk →

Festival Tweetakt is een multidisciplinair kunstenfestival in Utrecht. Met een gevarieerd programma vol theater, dans, muziek en (interactieve) beeldende kunst is Tweetakt een internationaal evenement voor alle leeftijden. Het festival toont spraakmakend werk van gerenommeerde en jongere theatermakers en kunstenaars en geeft ruim baan aan nieuwe vormen, nieuwe makers en innovatieve producties. Met premières en reprises, eigen producties en unieke projecten zoekt het festival de grens op tussen publiek en performers.

Theater op het voetbalveld

Het festivalhart van Tweetakt bevindt zich op de Neude in hartje Utrecht en wordt gevormd door onder andere een minitheater, beeldende-kunstinstallaties en een muziekpodium. Daarnaast  vindt Tweetakt plaats in diverse theaters in de stad en op Fort Ruigenhoek in Groenekan. Ook presenteert het festival dit jaar drie projecten op bijzondere locaties in de stad die passen bij de voorstelling. De voorstelling SCHOPPEN van BonteHond wordt gespeeld op een voetbalveld,  INUK van Studio Orka is te zien bij een asielzoekerscentrum en  de installatievoorstelling Perhaps the dragons... & Remember the dragons... van het Vlaamse gezelschap Berlin wordt opgebouwd in een podiumkas op de Neude.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Tweetakt is een toonaangevend en publieksvriendelijk festival dat zich onderscheidt door zijn jonge doelgroep. Het combineert hoge kwaliteit met toegankelijkheid en is daarmee interessant voor een breed publiek én voor insiders. Het festival blijft zich inhoudelijk, financieel als organisatorisch positief ontwikkelen. Dankzij jaarlijks uitgebreid publieksonderzoek kent Tweetakt het publiek goed.

Data en locaties

De 16e editie van Tweetakt vindt plaats op twee verschillende locaties in de stad en in de natuur: van vrijdag 30 maart tot en met zondag 15 april op de Neude en in diverse theaters in Utrecht en van 2 april tot en met 10 juni op zon- en feestdagen (met uitzondering van Koningsdag) op Fort Ruigenhoek in Groenekan.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Graphic Matters

Festival in teken van grafisch ontwerp

Het tweejaarlijks festival Graphic Matters in Breda, voorheen bekend als Graphic Design Festival, staat volledig in het teken van grafische vormgeving.

Bekijk project

Ik ben Kikker

Stap in de wereld van Kikker!

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag brengt met de vernieuwde tentoonstelling Ik ben Kikker een speelse doe- en leertentoonstelling over de avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Rat, Varkentje, Haas en Beertje.

Bekijk project