Sonic Acts festival 2017

De mens in tijden van maatschappelijke onrust

Bijdrage van Fonds 21
2016
€ 50.000
Kunst & Cultuur
Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Projectnaam
Sonic Acts festival 2017
Aanvrager
Sonic Acts
Website
Bekijk →

Sonic Acts is een interdisciplinair festival op het snijvlak van kunst, wetenschap, technologie en muziek. Het tweejaarlijkse festival vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam en omvat een groot aantal optredens, workshops, performances, een conferentie, een filmprogramma en een tentoonstelling. Het thema van 2017 is The Noise of Being, waarbij wordt onderzocht wat het betekent om mens te zijn in tijden van maatschappelijke onrust.

Noise of Being

Hoe staat het ervoor met de mens, wat betekent het om mens te zijn in de huidige tijd en is er nog ruimte voor de ruis van het bestaan? Het thema van deze editie wordt uitgewerkt in een line-up van actuele beeldende kunstenaars, filmmakers, geluidskunstenaars, musici, theoretici en (cultuur)journalisten. Het festivalprogramma bestaat uit een veelheid aan activiteiten in Paradiso, Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, de Brakke Grond en OT301. De tentoonstelling in Arti et Amicitiae  opent al op 1 februari en toont installaties van internationale kunstenaars, waaronder Joey Holder, Justin Bennett, Pinar Yoldas en Zach Blas. Net als in voorgaande jaren zal Sonic Acts ook in 2017 een publicatie uitbrengen met een reflectie op het festivalthema. Hierin staan essays, interviews met kunstenaars, musici, componisten en theoretici.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Sonic Acts sluit goed aan bij de festivalcriteria van Fonds 21. Het programma is van hoge kwaliteit, (inter)nationaal onderscheidend en trekt een breed en jong publiek. Sonic Acts richt zich met de creatieve voorhoede uit de kunst en de wetenschap op actuele ontwikkelingen in de samenleving, die op het festival worden getoond en onderzocht vanuit diverse disciplines.

Data en locaties

Het Sonic Acts Festival vindt plaats van 23 tot en met 26 februari op verschillende locaties in Amsterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

WAANZIEN

Leren omgaan met een explosie aan beelden

Oerol (2017- 2018)

Theaterfestival op Terschelling

Oerol is een festival dat jaarlijks plaatsvindt op Terschelling. Het Waddeneiland vormt tien dagen lang het decor voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek.

Bekijk project