TodaysArt 2016

Festival voor hedendaagse kunst, muziek en digitale cultuur

Bijdrage van Fonds 21
2016
€ 30.000
Kunst & Cultuur
Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Projectnaam
TodaysArt 2016
Aanvrager
TodaysArt
Website
Bekijk →

TodaysArt is een jaarlijks terugkerend festival op het gebied van hedendaagse kunst, muziek en digitale cultuur. Met creativiteit en innovatie als uitgangspunten wil het festival kritisch reflecteren op wat er leeft in de kunst, cultuur en maatschappij. Daarnaast biedt TodaysArt een podium aan avontuurlijke muziek en performances, met name in multidisciplinaire vorm. Het festival bestaat sinds 2005 en brengt kunstenaars, makers, denkers en publiek samen rondom een bepaald thema.

Who Owns The City

De 12de editie van TodaysArt vindt plaats op het Spuiplein in Den Haag en heeft als thema Who Owns The City. Het festivalprogramma is opgebouwd rond vraagstukken en experimenten over de toekomst van de publieke ruimte en de veranderende wereld waarin wij leven. In het speciaal voor Todaysart ontworpen project RUIMTE van bureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles] op het Spuiplein zijn performances en talks van onder anderen Failed Architecture, Elma van Boxel + Kristian Koreman (ZUS) en Nora Turato. Ook is er een reeks sociale experimenten en interventies van  James Bridle met Drone Shadow, Christian Falsnaes met Justified Beliefs en La Jetée met Friction Atlase . In  Pulchri Studio is de tentoonstelling  te zien van Pedro Reyes, Disarm: Turning weapons into instruments. Theater aan het Spui toont zowel grootschalige dans en cross-disciplinaire producties als kleinere, intieme multimediale performances. Filmhuis Den Haag heeft een thematisch filmprogramma en in de parkeergarage is een clubprogrammering. Tot slot komt er een publicatie over de belangen en rechten die spelen rond stedelijke ruimte in ontwikkeling  zoals het Spuiplein.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

TodaysArt heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een sterk merk. Er wordt met lef en risico geprogrammeerd, waarbij een aantal vooruitstrevende werken gecoproduceerd worden. De transdisciplinaire benadering wordt sterk uitgedragen, met als gevolg dat er nieuwe samenwerkingen en experimenten ontstaan. TodaysArt is in staat tegelijkertijd actueel te blijven voor professionals en een jong en breed publiek te bereiken uit zowel Nederland als het buitenland.

Data en locatie

TodaysArt vindt plaats van 22 tot en met 25 september 2016 op het Spuiplein in Den Haag.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Dromers van Dromen

Dromers van Dromen

Dromers van Dromen geeft jongeren in asielzoekerscentra de kans om een eigen project op te zetten met kunst als instrument. Stichting De Vrolijkheid wil jongeren activeren en hen helpen om hun dromen en talenten te ontwikkelen en te realiseren.

Bekijk project

MBO debattoernooi

MBO'ers in debat over maatschappelijke thema's

Stichting Nederlands Debat Instituut laat jongeren tijdens het MBO Debattoernooi met elkaar in debat gaan over maatschappelijke thema’s om de mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid van mbo'ers te vergroten.

Bekijk project