Safe Space

Voorstelling over het zoeken van houvast en over de angst voor het loslaten

Projectnaam Safe Space
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Haring
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

Safe Space is een muzikale theatervoorstelling van Abke Haring over kwetsbaarheid en eenzaamheid en het niet durven of kunnen delen van angsten met anderen. Over het zoeken van houvast en over de angst voor het loslaten ervan. De enscenering is eenvoudig: een tafel en stoelen. Safe Space wordt gespeeld door Marlies Heuer, Ella Kamerbeek en Abke Haring.

 

Afstand tot elkaar

Door de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen behandelt Safe Space een zeer actueel thema. We leven in een tijd waar mensen zich uit angst voor het onbekende en onzichtbare gevaar terug hebben getrokken in hun eigen ‘safe space’. Zekerheden uit het verleden zijn deels komen te vervallen. Ook zorgt de coronacrisis voor veel eenzaamheid. In Safe Space gaan de drie acteurs op zoek naar een manier om angsten te bezweren. De voorstelling gaat ook over hoeveel afstand je tot elkaar houdt, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast de theatervoorstelling is er een contextprogramma met inleidingen en een nagesprek. Ook wordt er samengewerkt met Brainwash, het platform van Omroep Human waar persoonlijk en maatschappelijke vraagstukken belicht worden.

 

Ik wil deze voorstelling maken om de herkenning , troost en hoop die mensen erin kunnen vinden.
—Abke Haring

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Safe Space is een voorstelling over een actueel thema. Het is geschreven en geregisseerd door Abke Haring, een maker met een poëtisch, beeldend en autonoom signatuur. Safe Space heeft een landelijke speellijst.

 

Data en locaties

Safe Space gaat donderdag 10 december 2020 in première in de Toneelschuur in Haarlem. Daarna volgt een landelijke tournee.

 


Projecten

>
>