MovieZone

Hét filmmerk voor jongeren van EYE

Projectnaam MovieZone
Pijler
Aanvrager Eye Filmmuseum
Bijdrage van Fonds 21 € 150.000
€ 125.000
€ 50.000

MovieZone is dé plek voor jongeren van 12 tot 21 jaar die zich willen verdiepen in de filmwereld. Het project richt zich op zowel de beginner als de reeds actieve filmmaker en biedt jongeren de mogelijkheid zich te verdiepen in alle aspecten van film. Zo worden er onder meer workshops, bijeenkomsten en masterclasses georganiseerd. Uitgangspunt van MovieZone zijn de online jeugdseries op YouTube. Met de online series worden de jongeren op een laagdrempelige manier enthousiast gemaakt voor film.  Bij de series is lesmateriaal ontwikkeld voor docenten. MovieZone is onderdeel van EYE Filmmuseum en brengt de filmhistorie, de film van nu en de filmmakers van de toekomst bij elkaar.  Fonds 21 steunt MovieZone met een meerjarige toekenning voor 2016, 2017 en 2018.

MovieZone Filmlab

Eén van de online series is het wekelijkse filmmagazine MovieZone Filmlab, waar jongeren wegwijs worden gemaakt in de wereld van film. Presentatoren Pip Pellens en Niek Roozen halen elke week bekende filmprofessionals naar de studio en brengen het geleerde direct in de praktijk. Filmlab vertelt ook welke films de jongeren absoluut gezien moeten hebben en helpt makers een handje bij het maken van hun eigen film. Daarnaast leveren verschillende jonge filmmakers, vloggers en reporters een bijdrage aan het programma. Zo neemt het succesvolle duo Woody Wonder de kijkers mee naar hun studio in Noord-Brabant, waar ze hard aan de weg timmeren om de internet- en filmwereld te veroveren. Filmlab wordt elke donderdag online geplaatst op het YouTube-kanaal en op de website van MovieZone. Op de website verschijnen ook artikelen en items die dieper ingaan op de behandelde onderwerpen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

MovieZone sluit aan bij de criteria van Kunst- & Cultuureducatie in de pijler Kunst & Cultuur. Met de ondersteuning van dit project levert Fonds 21 een grote bijdrage aan kwalitatieve filmeducatie voor jongeren, met een groot, breed en landelijk bereik. MovieZone wordt door zowel jongeren als professionals gewaardeerd en heeft diverse prijzen gewonnen.


Projecten

>
>