Ob-literate, nieuw werk in de kerk

Toekomstmuziek!

Projectnaam Ob-literate, nieuw werk in de kerk
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Platform Utrechtse Muziek Professionals
Bijdrage van Fonds 21 € 19.000

‘Ob-literate, nieuw werk in de kerk’ is een van de 14 projecten die werd geselecteerd voor Toekomstmuziek! Met deze programmaregeling wil Fonds 21 projecten stimuleren die actuele muziek meer bekendheid geven bij een breder, met name jonger publiek. De compositie van Zeno van den Broek en Gagi Petrovic werd gemaakt in coproductie met Gaudeaumus Muziekweek. Ob-literate is geschreven voor orgel, vocaal ensemble, elektronica en performatieve objecten.

Contrastrijke concertbeleving

Het stuk werd geïnspireerd door de filosofie over The Destructive Character van Walter Benjamin, Dick Raaijmakers en de poëzie van Adam Staley Groves. “Ob-literate levert een contrastrijke concertbeleving vol elektroakoestische muziek met topmusici uit de hedendaagse muziek.”

Gagi en Zeno houden een blog bij over het creatieproces van Ob-literate. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het project omdat het zich met "behind-the-scenes" films en teasers richt op een jong publiek. De muziek ligt op de grens van elektronica en avant-garde pop.

"Een luisterervaring waarin het publiek wordt meegenomen op een reis waarin de muziek wordt ontmanteld. Klanken en woorden transformeren van een ondoordringbare massa naar heldere, onontgonnen vormen. Maar niet zonder bijkomende schade…"
—Gaudeamus Muziekweek

Projecten

>
>