Ob-literate, nieuw werk in de kerk

Toekomstmuziek!

Bijdrage van Fonds 21
2015
€ 19.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Ob-literate, nieuw werk in de kerk
Aanvrager
Platform Utrechtse Muziek Professionals
Website
Bekijk →

‘Ob-literate, nieuw werk in de kerk’ is een van de 14 projecten die werd geselecteerd voor Toekomstmuziek! Met deze programmaregeling wil Fonds 21 projecten stimuleren die actuele muziek meer bekendheid geven bij een breder, met name jonger publiek. De compositie van Zeno van den Broek en Gagi Petrovic werd gemaakt in coproductie met Gaudeaumus Muziekweek. Ob-literate is geschreven voor orgel, vocaal ensemble, elektronica en performatieve objecten.

Contrastrijke concertbeleving

Het stuk werd geïnspireerd door de filosofie over The Destructive Character van Walter Benjamin, Dick Raaijmakers en de poëzie van Adam Staley Groves. “Ob-literate levert een contrastrijke concertbeleving vol elektroakoestische muziek met topmusici uit de hedendaagse muziek.”

Gagi en Zeno houden een blog bij over het creatieproces van Ob-literate. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het project omdat het zich met "behind-the-scenes" films en teasers richt op een jong publiek. De muziek ligt op de grens van elektronica en avant-garde pop.

"Een luisterervaring waarin het publiek wordt meegenomen op een reis waarin de muziek wordt ontmanteld. Klanken en woorden transformeren van een ondoordringbare massa naar heldere, onontgonnen vormen. Maar niet zonder bijkomende schade…"

Gaudeamus Muziekweek

Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Nederlands Film Festival

Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival (NFF) is het enige festival in Nederland dat zich uitsluitend richt op film, televisie en nieuwe media van vaderlandse bodem.

Bekijk project

Festival De Betovering 2015

Gegrepen worden door kunst uit de hele wereld

Een tiendaags kunst- en cultuurfestival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Bekijk project