Foto: Beeld: Rafiki

International Film Festival Rotterdam 2019

IFFR 2019

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang hét platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd talent en voor aan film gerelateerde kunst. De 48ste editie opent met de wereldpremière van Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak.

Gevarieerd programma

IFFR biedt een omvangrijk en gevarieerd programma van speelfilms, documentaires, korte films en aan film grenzende beeldende kunst uit alle delen van de wereld. Het programma is onderverdeeld in vier secties (Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives), elk met een eigen signatuur. Met ruim 300.000 bezoekers trekt het IFFR een groot en breed publiek. Het festival doet elk jaar uitgebreid publieksonderzoek door middel van enquêtes en data-analyse. Ook heeft het festival een groot educatief aanbod ontwikkeld voor alle niveaus: primair, voortgezet, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Scholieren doen mee aan filmworkshops, leerlingen bezoeken schoolvoorstellingen en studenten nemen deel aan filmprojecten en bijeenkomsten met filmmakers. Speciaal voor het mbo is er een festivalprogramma samengesteld in samenwerking met studenten van ROC Zadkine.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

IFFR is het grootste filmfestival van Nederland en wordt internationaal gezien als een belangrijk platform voor de presentatie van nieuwe ontwikkelingen in de filmsector. Het festival kiest voor nieuw filmtalent naast gevestigde regisseurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur. Daarbij  geeft het festival alle ruimte aan cineasten of kunstenaars die grenzen verkennen en overschrijden. Het bereik van het festival is groot met meer dan 300.000 bezoeken,  ruim 25.000 scholieren en studenten en 2.500 filmprofessionals.

Data en locaties

IFFR opent op 23 januari en duurt tot en met 3 februari 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Rotterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Hockney - Van Gogh. The Joy of Nature

David Hockney en Van Gogh

De tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam toont de invloed van Vincent van Gogh op het werk van de wereldberoemde kunstenaar David Hockney (1937).

Bekijk project

Robots love Music

Kunnen robots creatief zijn?

Museum Speelklok in Utrecht staat dit najaar geheel in het teken van muzikale robots. Met de interactieve tentoonstelling ‘Robots love Music’ maakt het museum de creatieve mogelijkheden van robots inzichtelijk.

Bekijk project