Foto: Foto: Majanka Fotografie

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2020

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht is een vierdaags festival waar wereldsterren en jonge musici samenspelen. Het festival vindt plaats op verschillende locaties verspreid over de stad, waaronder TivoliVredenburg, Buurthuis Musketon, 3G Centrum en de Openbare Bibliotheek. Het programma is breed georiënteerd van Strauss tot Brahms en klezmer tot jazz. De missie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht is om kwalitatief goede kamermuziek toegankelijk te maken voor een groot en divers publiek.

Nederlandse musici

Vanwege de coronamaatregelen komen er voor de editie van 2020 geen internationale musici naar Utrecht. Het programma is samengesteld door artistiek leider Janine Jansen en Amihai Grosz, violist van de Berlin Philharmoniker.

 

Ze zijn erin geslaagd een programma samen te stellen met een groep (jonge) Nederlandse musici, onder wie Lotus de Vries met Olivier Patey, het Cello Octet Amsterdam, Oscar Back-winnaar Coraline Groen, het Berlage Saxophone Quartet, Rik Kuppen en Jelmer de Moed. Er klinkt muziek van Mahler, Schumann, Tsoupaki, Brahms, Webern, Mozart, Franck, Gordon, Bach en Bruch. Verder zijn er verschillende kindervoorstellingen door het Ardemus Quartet, het Wervelwind. De concerten in TivoliVredenburg worden gestreamd op de website van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ook zijn de meeste concerten te beluisteren via NPO Radio 4.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht is een kwalitatief goed kamermuziekfestival met oog voor jongere carrières en een breed publieksbereik. De concerten vinden plaats op bijzondere locaties in het centrum en verschillende wijken van Utrecht.

Data en locaties

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht vindt plaats van 27 tot en met 30 december op verschillende locaties in Utrecht.

 


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

MovieZone, werk in uitvoering

Jongeren ontdekken de wereld van film

MovieZone is het platform van Eye Filmmuseum waar jongeren de mogelijkheid, ruimte en tools krijgen om zich te verdiepen in beeldcultuur in de breedste zin van het woord.

Bekijk project

Jubileumeditie Willie Wortel Wedstrijd 2017

Willie Wortel Wedstrijd

De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinderswedstrijd waarbij jonge geniën uit de regio Leiden de kans krijgen om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken.

Bekijk project