True Colors

Dansvoorstelling over ware persoon achter online imago

Projectnaam True Colors
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting BackBone
Bijdrage van Fonds 21 € 15.000

Gebruikers van Facebook, Instagram of Snapchat doen er vaak alles aan om het perfecte plaatje te creëren en in stand te houden. Maar wie zijn we echt? In True Colors gaat dansgezelschap BackBone van choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter ons online imago. De voorstelling laat zien hoe we ons online mooier voordoen dan we werkelijk zijn en hoe we er vaak alles aan doen om dat gecreëerde beeld in stand te houden. Met dans, muziek en live videostreaming wordt ingezoomd op alles wat wij eigenlijk niet willen laten zien. True Colors wordt opgevoerd op verschillende locaties in Nederland.

Strike a pose

Waar vroeger schilders het tijdsbeeld bepaalden met geflatteerde portretten van vooraanstaande personen, is die rol nu weggelegd voor Facebook en Instagram. Met vernieuwend hiphopvocabulaire worden in True Colors de verhalen achter de geposeerde beelden op social media ontrafeld. Het publiek ziet tijdens de voorstelling wat we het liefst verborgen houden. Het werk van Dors is geëngageerd en vertrekt altijd vanuit het idioom van de hiphop. Tegelijkertijd blijft ze het onbekende opzoeken. Voor True Colors werkt Dors samen met woordkunstenaar Guus van der Steen en zes hiphopdansers. De muziek wordt verzorgd door DJ Lovesupreme  en Romain Bischoff (Silbersee). Manuel Rodrigues  en Sara Orfali zijn verantwoordelijk voor de videoprojecties die tijdens de voorstelling worden getoond.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De dansvoorstelling True Colors verbindt hiphop met andere kunstdisciplines. Het project heeft een landelijk bereik en is gericht op een jong en cultureel divers publiek. Alida Dors werkt altijd expliciet vanuit de wortels van de hiphop, zonder zich op één doelgroep te focussen. Daarmee neemt ze een bijzondere plek in binnen de danswereld.

“Het doel van deze voorstelling is om mensen aan te sporen meer echtheid van zichzelf te laten zien,
meerdere kleuren. Minder verbergen leidt tot meer begrip en minder angst. We moeten stoppen om elkaar ervan te proberen te overtuigen dat het leven ons alleen maar toelacht."
—Alida Dors

Data en locaties

De voorstelling True Colors gaat op 28 januari in première in Theater Bellevue in Amsterdam. De complete speellijst is hier te vinden.


Projecten

>
>