Work2018

Jonge vrouwen voorbereid op arbeidsmarkt

Projectnaam Work2018
Pijler
Aanvrager ELANCE Academy
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Work 2018 is een trainings- en coachingstraject van stichting Elance waarin jonge vrouwen met een migratieachtergrond uit Amsterdam worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Elance brengt de vrouwen in contact met organisaties als ABN Amro, Rochdale, G-star, Tommy Hilfiger, Delta Lloyd, ROC  Amsterdam, Regenbooggroep en Combiwel. Deelnemers worden gekoppeld aan een baan die aansluit bij hun kwaliteiten, ontwikkelgebieden en privésituatie. Ze worden daarin begeleid door studenten en vrouwelijke professionals uit het netwerk van de organisatie.

Jonge vrouwen empoweren

In een traject van gemiddeld zes maanden werken de jonge vrouwen aan hun persoonlijke ontwikkeling, krijgen ze training in professionele vaardigheden en worden ze via diverse wegen in contact gebracht met het werkveld. Na het formuleren van de leerdoelen gaan de deelnemers onder begeleiding van een Elance-coach solliciteren. Tijdens dit proces worden maandelijks intervisie en inspiratiebijeenkomsten georganiseerd met onderwerpen als sollicitatietips, werknemersvaardigheden en culturele diversiteit binnen organisaties. Met dit project wil Elance in één jaar veertig jonge vrouwen begeleiden richting opleiding of werk.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt dit project vanuit het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. De inzet van rolmodellen en de ervaringsgerichte aanpak passen bij het fonds. Door de combinatie van groepstrainingen, intervisie, individuele coaching en praktijkervaringen is de aanpak intensief en wordt de kans op een duurzaam effect vergroot. Elance heeft een groot netwerk in het bedrijfsleven en onder jonge vrouwen en weet een groep te bereiken die voor andere organisaties vaak onbereikbaar is.


Projecten

>
>