Campagnebeeld van De Drie Musketiers

De Drie Musketiers

Muziektheatervoorstelling in de openlucht

Projectnaam De Drie Musketiers
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Amsterdamse Bostheater
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

De Drie Musketiers is een muziektheatervoorstelling in de openlucht en is een samenwerking tussen het Amsterdamse Bostheater en theatergroep De Warme Winkel. De voorstelling over moed en geestelijke vervlakking is geïnspireerd op de gelijknamige roman van Alexandre Dumas en het boek ‘Amusing Ourselves to Death’ van de Amerikaanse schrijver Neil Postman. De Drie Musketiers staat bol van slapstick en spektakel; varkens en kippen rennen voor hun leven, terwijl zeven acteurs de degens opnemen en veertien anderen een virtuoze dood tegemoet lopen.

Eén voor allen en allen voor één

De hoofdrolspelers in De Drie Musketiers staan symbool voor tomeloze moed en een gigantisch eergevoel. Ze kijken niet op van een dode meer of minder. De Warme Winkel trekt alle registers open om het bekende verhaal fris op te dienen met hete hofdames, geestelijke intriganten en gehavende vijanden die beurtelings om aandacht vechten. De ondertitel ‘Amuse Yourself to Death’ verraadt dat het niet zomaar een opvoering wordt van de klassieker. De voorstelling gaat ook over de vervlakking van de menselijke geest door de behoefte aan amusement, onder meer door het gebruik van social media. Het verhaal van de Drie Musketiers vormt de inspiratiebron om met een hoog entertainmentgehalte deze vervlakking aan de kaak te stellen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Amsterdamse Bostheater bereikt, samen met samenwerkingspartners, met kwalitatief goede voorstellingen een breed en divers publiek. Hoewel de voorstelling is gebaseerd op een klassiek verhaal, is toch een vertaalslag naar het heden gemaakt. Daardoor heeft de voorstelling actualiteitswaarde.

Data en locatie

De voorstelling De Drie Musketiers is te zien van dinsdag 2 juli tot en met zaterdag 31 augustus 2019 in het Amsterdamse Bostheater.

 

Amsterdamse Bostheater

Projecten

>
>