Oerol Festival 2015 - 2016

De betovering naar oerol brengen

Bijdrage van Fonds 21
2015
€ 100.000
2016
€ 100.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Oerol Festival 2015 - 2016
Aanvrager
Terschellings Oerol Festival
Website
Bekijk →

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Er is in de programmering ruimte voor zowel gevestigde namen als voor jongere makers. Fonds 21 steunt Oerol met een meerjarige ondersteuning vanwege het unieke karakter en de kwaliteit van locatietheater voor een breed publiek.

'Soms popt er hier iemand geweldig op'

Kees Lesius, artistiek leider Oerol

Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

21st Century Skills ROC Programma

Mbo-scholieren werken aan ondernemende competenties

Het project 21st Century Skills ROC Programma biedt mbo-leerlingen de mogelijkheid te werken aan hun ondernemende competenties.

Bekijk project

Musical Postcards

Jongeren maken muzikale videoboodschappen

Musical Postcards is een project waarin jongeren muzikale videoboodschappen versturen naar jongeren aan de andere kant van de wereld.

Bekijk project