Fake Me Hard - How to survive our Post-truth Society

Tentoonstelling op grensvlak van kunst en technologie

Projectnaam Fake Me Hard - How to survive our Post-truth Society
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Stichting Niet Normaal INT
Bijdrage van Fonds 21 € 45.000

Fake Me Hard is een tentoonstelling op het grensvlak van kunst en technologie voor een breed publiek in AVL Mundo in Rotterdam. De tentoonstelling schetst een beeld van een wereld die steeds meer wordt bepaald door algoritmes. Bepalen algoritmes wat feit en fictie is? Worden menselijke waarheden irrelevant? Hoe besluiten we tot het gebruik van automatisering en kunstmatige intelligentie?

Meet the Algorithms

Fake Me Hard is een tentoonstelling over big data, algoritmes, deepfakes, kunstmatige intelligentie en nepnieuws. Het zijn actuele thema’s waar beleidsmakers en wetenschappers regelmatig hun bezorgdheid over uiten, maar waarvan we de rol van op ons dagelijks leven vaak onderschatten. In tijden van een toenemende invloed van technologie op mens en samenleving, breekt Fake Me Hard een lans voor ‘the power of the people’. Digitale videowerken, sculpturen en interactieve installaties zijn geclusterd in thema´s als Meet the Algorithms, Neon Gods, en Team Human. Er is bestaand en nieuw werk in opdracht van meer dan veertig beeldend kunstenaars, gamemakers en musici, waaronder Rob Voerman, Marnix de Nijs, Liam Young, Joey Holder, Jon Rafman en J &B .

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fake Me Hard is een spectaculaire tentoonstelling, waarbij een ingewikkeld maar maatschappelijk urgent thema toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek. In ALV Mundo is een sterke partner gevonden op een spannende locatie en het getuigt van moed van alle betrokken partijen om in deze tijd een grote fysieke publieksmanifestatie op te zetten.

Data en locatie

Fake Me Hard is tot en met zondag 15 augustus dagelijks te bezoeken in AVL Mundo in Rotterdam.


Projecten

>
>