Fake Me Hard - How to survive our Post-truth Society

Tentoonstelling op grensvlak van kunst en technologie

Fake Me Hard is een tentoonstelling op het grensvlak van kunst en technologie voor een breed publiek in AVL Mundo in Rotterdam. De tentoonstelling schetst een beeld van een wereld die steeds meer wordt bepaald door algoritmes. Bepalen algoritmes wat feit en fictie is? Worden menselijke waarheden irrelevant? Hoe besluiten we tot het gebruik van automatisering en kunstmatige intelligentie?

Meet the Algorithms

Fake Me Hard is een tentoonstelling over big data, algoritmes, deepfakes, kunstmatige intelligentie en nepnieuws. Het zijn actuele thema’s waar beleidsmakers en wetenschappers regelmatig hun bezorgdheid over uiten, maar waarvan we de rol van op ons dagelijks leven vaak onderschatten. In tijden van een toenemende invloed van technologie op mens en samenleving, breekt Fake Me Hard een lans voor ‘the power of the people’. Digitale videowerken, sculpturen en interactieve installaties zijn geclusterd in thema´s als Meet the Algorithms, Neon Gods, en Team Human. Er is bestaand en nieuw werk in opdracht van meer dan veertig beeldend kunstenaars, gamemakers en musici, waaronder Rob Voerman, Marnix de Nijs, Liam Young, Joey Holder, Jon Rafman en J &B .

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fake Me Hard is een spectaculaire tentoonstelling, waarbij een ingewikkeld maar maatschappelijk urgent thema toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek. In ALV Mundo is een sterke partner gevonden op een spannende locatie en het getuigt van moed van alle betrokken partijen om in deze tijd een grote fysieke publieksmanifestatie op te zetten.

Data en locatie

Fake Me Hard is tot en met zondag 15 augustus dagelijks te bezoeken in AVL Mundo in Rotterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Raymond Pettibon A Pen of All Work

Raymond Pettibon A Pen of All Work

Het Bonnefantenmuseum presenteert het omvangrijke retrospectief A Pen of All Work van de Amerikaanse kunstenaar Raymond Pettibon (1957). De tentoonstelling omvat ruim zevenhonderd werken uit de periode vanaf de jaren ’60 tot nu.

Bekijk project

Beauty en het Beest

Beauty en het Beest

Beauty en het Beest van Maas Theater en Dans is een liefdesverhaal met acrobatische dans en meerstemmige zang voor iedereen vanaf 8 jaar. Het muzikaal theaterspektakel vertelt het verhaal over een dapper meisje.

Bekijk project