Theaterfestival Boulevard 2017

Hét zomerfestival van ’s-Hertogenbosch

Projectnaam Theaterfestival Boulevard 2017
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Theaterfestival Boulevard
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Theaterfestival Boulevard is hét zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Elf dagen lang kunnen liefhebbers zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van theater, dans, muziektheater, muziek en kunstvormen die niet in een hokje geplaatst kunnen worden. De voorstellingen vinden plaats verspreid door de hele stad: op locatie, op podia, bij culturele instellingen, in het vorig jaar in gebruik genomen Josephkwartier en op het centrale festivalplein De Parade. Het Josephkwartier is tijdens het festival ingericht als ontmoetingsplek, waar makers, spelers en het publiek samen kunnen komen en met elkaar in dialoog kunnen gaan.

Internationale programmering

De programmering van het theaterfestival is gericht op een breed en divers publiek, waarbij er zowel aandacht is voor jonge makers als gerenommeerde gezelschappen. Dit jaar zet theaterfestival Boulevard in op internationale programmering en toont werk van binnen en buiten Europa. Tegelijkertijd blijft het festival trouw aan makers uit Nederland. Tijdens de 33ste editie is er veel aandacht voor makers die zoeken naar nieuwe (theater)vormen en makers die maatschappelijke thema’s in hun voorstellingen verwerken. Ook gaan veel voorstellingen tijdens het festival in première. Geprogrammeerd zijn onder meer Proton Theatre – Imitation of life (Hongarije), Kyoko Scholiers – Misconnected (België), Faso Danse Théâtre – Serge Aimé Coulibaly (België/Burkina Faso), Boukje Schweigmann/Slagwerk Den Haag – For the Time Being, Omar Rajeh – Beytna (Libanon), Fabrice Murgia – Black Clouds (België), Lotte van den Berg – Building Conversations, Guilherme Miotto – Even Worse (Brazilië) en kindervoorstellingen van onder anderen Artemis – Voorstelling Waarin Hopelijk Niets Gebeurt en Studio Orka – Chasse Patate (België).

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Theaterfestival Boulevard is van belang voor het podiumkunstenaanbod in de regio. Het festival geniet landelijke bekendheid en wordt  door zowel pers als publiek gewaardeerd om de goede kwaliteit, de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid van de brede programmering. Bijzonder is dat het festival een breed publiek weet te bereiken, waaronder veel bezoekers uit Noord-Brabant die verder weinig andere voorstellingen buiten het festival om bezoeken.

Data en locatie

De 33ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 3 tot en met 13 augustus 2017 op verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch.


Projecten

>
>