De Belofte

Leerwerktraject voor jongeren in Flevoland

De Belofte is een leerwerktraject voor jongeren uit Flevoland met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project is een initiatief van Stichting Twisted en biedt jongeren tussen de 16 en 30 jaar perspectief op een baan en de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen richting een duurzame carrière. Voor De Belofte werkt Stichting Twisted samen met horeca-uitzendbureau JMW, de schouwburg in Almere KAF en Floriade. Tijdens het project werken de jongeren aan hun zelfvertrouwen, leren ze doelen te stellen en naar deze doelen toe te werken, vergroten ze hun sociale vaardigheden en gaan ze aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen.

Werken in de horeca

De Belofte bestaat uit een traject van zes tot negen maanden, waarin de jongeren onder meer een persoonlijk ontwikkelplan opstellen, masterclasses krijgen aangeboden en theorie- en praktijklessen volgen. Na het succesvol afronden van deze onderdelen brengen ze het geleerde in de praktijk in de horeca en hospitality branche. De Belofte wil jaarlijks dertig jongeren naar een betaalde baan of regulier onderwijs toe leiden.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het project De Belofte sluit goed aan bij het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Jongeren werken aan hun zelfvertrouwen, ontwikkelen werknemersvaardigheden en leren doelen te stellen en hiernaartoe te werken. Door de samenwerking met de partners  JMW, KAF en Floriade, de coaching/begeleiding van jonge rolmodellen en de verschillende (artistieke) workshops is het waarschijnlijk dat De Belofte mooie resultaten zal halen met de deelnemende jongeren.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Poëzie van Binnen naar Buiten

Vmbo-leerlingen maken kennis met poëzie

Door het verbeteren van de schrijfvaardigheid en het leren omzetten van gedachten in taal, daagt het project jongeren tussen de 12 en 16 jaar uit om hun omgeving op een andere manier te ervaren.

Bekijk project

Explore the North 2018

Kunstenfestival in Leeuwarden

Explore the North is een jaarlijks kunstenfestival in Leeuwarden met een focus op literatuur en podiumkunsten. De Friese hoofdstad vormt drie dagen lang het toneel voor muziek, literatuur en taal, poëzie, verhalen, beeldende kunst en theater.

Bekijk project