Oriental Landscapes

Traditionele en moderne interpretaties van oosterse muziek

Oriental Landscapes is een hedendaags muziekfestival dat plaatsvindt in de steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Utrecht. Tijdens het festival wordt de luisteraar meegenomen op een tijdreis tussen traditionele en moderne interpretaties van oosterse muziek. De focus van Oriental Landscapes ligt op Syrië en de belangrijke rol die het land in culturele zin in oosterse beschavingen speelt. Met allerlei cross-overs wordt de muzikale nalatenschap en de identiteit van het land gedefinieerd. Naast de concerten bestaat het festival uit lezingen en workshops.

Dialoog tussen Oost en West

Tijdens Oriental Landscapes vermengen echo’s uit het verleden en klanken van de toekomst zich in een dialoog tussen Oost en West. Hoogtepunt van het festival is de samenwerking tussen het New European Ensemble uit Nederland en solisten uit Syrië. Zij spelen composities van prominente Syrische musici zoals Zaid Jabri, Dima Orsho en Nouri Iskandar. Bovendien staan er twee speciaal voor de gelegenheid uitgekozen stukken van jazzviolist Oene van Geel en klarinettist Steven Kamperman op het programma. Verder staat tijdens Oriental Landscapes een onderdeel geprogrammeerd met elektronische sufimuziek met live performance van de videokunstenaars Geert Mul, Michel Banaliba en Anas Maghribi.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Oriental Landscapes is een bijzonder project met cross-overs tussen oriëntaalse en westerse muziek. Het festival is van goede kwaliteit met voor een deel hedendaagse muziek en is een aanvulling op het aanbod op de Nederlandse podia. De samenwerking met de videokunstenaars zal een extra dimensie geven aan het programma van het festival. Aangenomen mag worden dat er een breed publiek bereikt zal worden, zowel vanuit de achterban van de oosterse musici als die van de Nederlandse.

Data en locaties

Oriental Landscapes vindt plaats van 16 tot en met 23 juni verspreid over de steden Den Haag (Paard van Troje), Rotterdam (Grounds) , Amsterdam (Bimhuis), Leiden (Rijksmuseum van Oudheden) en Utrecht (TivoliVredenburg).


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Mind Your Wallet

Jongeren leren en debatteren over omgaan met geld

Hoe voorkom je financiële problemen bij jongeren en waarom is het zo moeilijk om over schulden te praten? Een grote groep jongeren tussen de 14 en 23 jaar heeft moeite om hun inkomsten en uitgaven onder controle te houden.

Bekijk project

Julius Caesar in het Amsterdamse Bostheater

Shakespeare onder de sterren

Muziektheatergezelschap Orkater brengt deze zomer in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater Julius Caesar tot leven.

Bekijk project