Martin Luther King (8+)

I have a dream...

Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling (8+) over het leven van de in 1968 vermoorde Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist. De voorstelling is een coproductie van Urban Myth met jeugdtheater De Krakeling en STIP theaterproducties. De voorstelling vertelt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een man die al in zijn jeugd een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld maakt met de toespraak waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

Bestrijden van ongelijkheid

De voorstelling begint in 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette. Hij heeft een onbezorgde jeugd, tot het moment dat hij naar school gaat. Omdat de jonge Michael zwart is moet hij naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen, maar in Martin borrelt een gevoel van onrechtvaardigheid op. Het liefst wil hij alle ongelijkheid de wereld uit helpen, de verschillen laten verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan om die droom te verwezenlijken? Muziek heeft een prominente rol in de voorstelling met het nummer’ A Change is Gonna Come’ van Sam Cooke als leidmotief.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Met de voorstelling Martin Luther King willen de drie coproducenten een bijdrage leveren aan representatief aanbod voor kinderen. De voorstelling wordt 48 keer opgevoerd verspreid door Nederland.

Data en locaties

Martin Luther King is te zien van 4 oktober 2018 tot en met 27 januari 2019 in verschillende theaters in Nederland.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

The Otolith Group: Xenogenesis

Van Abbemuseum - Xenogenesis

Het Van Abbemuseum in Eindhoven presenteert met Xenogenesis de eerste grootschalige tentoonstelling van The Otolith Group in Nederland. The Otolith Group is in 2002 in Londen opgericht door Anjalika Sagar en Kodwo Eshun.

Bekijk project

Boekids Festival 2016

Waar boeken tot leven komen

Het jeugdfestival dat literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen en zo de wereld van de boeken tot leven wekt.

Bekijk project