HAMLET en HAMLET@school

Hamlet als Arabische Shakespeare remix

ZEP Theaterproducties komt na het succes van Othello (2015) met een energieke Hamlet. Het beroemde toneelstuk van Shakespeare gaat over een prins die alles op het spel zet om zijn vader te wreken. Regisseur Peter Pluymaekers heeft het meesterwerk bewerkt naar een messcherpe mix van klassiek en urban en geplaatst in een hedendaagse Arabische setting. Hamlet staat in tweestrijd: is hij een terrorist of een vrijheidsstrijder? ZEP’s fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en gesproken woord, staat garant voor een eigentijdse thriller vol humor en adrenaline. Aan de voorstelling is een educatietraject gekoppeld, dat op 15 scholen uitgerold wordt en bestaat uit workshops, theaterbezoek en aansluitend nagesprekken met cast en crew.

 

Hamlet is te zien van 15 september tot 22 december 2016 op verschillende locaties in Nederland.

ZEP Theaterproducties

ZEP is opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest-publiek. Middels haar voorstellingen belicht ZEP actuele maatschappelijke thema’s. ZEP werkt volgens het concept Low Culture, High Level: toegankelijke voorstellingen, zonder concessies te doen aan de artistieke kwaliteit en met respect voor de klassieke theatertraditie. De theatergroep heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen.

De voorstellingen van ZEP worden altijd begeleid door een uitgebreid educatiepakket. Op deze manier wil de theatergroep substantieel bijdragen aan cultuureducatie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, waarbij speciale aandacht uitgaat naar het vmbo.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

ZEP richt zich met kwalitatief hoogstaande voorstellingen op alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Bekend literair werk van Shakespeare wordt naar de actualiteit getrokken door een Arabische setting en actuele thematiek. Tevens wordt er met onder meer workshops en nagesprekken een traject voor het vmbo ontwikkeld. Voor deze groep is kwalitatief goed aanbod aan theaterproducties schaars en is dit project een aanvulling op het bestaande aanbod. Door de aanpak van ZEP is de theatergroep in staat de doelgroep daadwerkelijk te bereiken op een manier die aansluit bij de belevingswereld. De voorstelling Hamlet heeft een groot en landelijk bereik van met name jong publiek en wordt deels uitgevoerd door jonge acteurs met een cultureel diverse achtergrond.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Tilt festival 2017

Grootste literaire festival van het Zuiden

Tilt is een interdisciplinair festival, waarin naast literatuur ook aandacht is voor muziek, theater en film. Met cross-overs en verrassende invalshoeken wil het festival literatuur tot leven wekken.

Bekijk project

Fashion Statements

Amsterdam Museum brengt historische kostuums en hedendaagse mode bij elkaar

Fashion Statements is een tentoonstelling in het Amsterdam Museum over mode, identiteit en statements van vroeger en nu.

Bekijk project