Dancing on the Edge Festival 2019

Multidisciplinair podiumkunstenfestival

Projectnaam Dancing on the Edge Festival 2019
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Dancing on the Edge
Bijdrage van Fonds 21 € 45.000

Dancing on the Edge is een multidisciplinair podiumkunstenfestival met werk van artiesten die hun wortels hebben in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het tweejaarlijkse festival reist langs de steden Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Met voorstellingen, installaties en een uitgebreid verdiepingsprogramma geeft Dancing on the Edge tijdens deze editie invulling aan het thema ‘How to Shift Perspectives’.

Voorstellingen

Het programma van Dancing on the Edge bestaat uit werk van makers uit Egypte, Syrië, Libanon, Iran, Irak, Marokko, Tunesië, Turkije, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het festival opent in Utrecht met Light Theory van Onur Karaoğlu, een theatervoorstelling over gedwongen en vrijwillige migratie, waarin drie verhalen op drie momenten in de geschiedenis van Istanbul samenkomen. Op het festival is verder de dansvoorstelling The Dead Live On In Our Dreams te zien, een poëtische roep om nader tot elkaar te komen van choreograaf Hooman Sharifi. Verder zijn er voorstellingen van onder meer Youness Aboulakoul, Ramzi Choukair en Wael Ali. Ook komt de Palestijns-Libanese kunstenaar Alaa Minawi naar Dancing on the Edge met een interactieve installatie uit zijn project 2048. Naast de voorstellingen en kunstinstallaties zijn er storytellingavonden in samenwerking met Mezrab, schrijfopdrachten en tafelgesprekken met makers en publiek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het festival Dancing on the Edge biedt een actueel en urgent aanbod. Het programma is aanvullend op het bestaande aanbod door de keuze voor werk van makers met wortels uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het festival bereikt een breed, relatief jong en cultureel divers publiek in drie steden.

Data en locaties

Dancing on the Edge vindt plaats op 13 en 14 november in Utrecht, op 15 en 16 november in Rotterdam en van 16 tot en met 24 november in Amsterdam.

 


Projecten

>
>