Go Short - International Short Film Festival Nijmegen (2018 - 2019)

Festival voor korte film

Go Short is een internationaal filmfestival voor de korte film. Vijf dagen lang worden op verschillende locaties in Nijmegen de beste Europese korte films van het moment getoond. Ook worden elk jaar de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt het festival diverse focusprogramma’s, een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2018 en 2019.

Maximaal dertig minuten

Go Short vertoont meer dan driehonderd korte films  die maximaal dertig minuten duren. Hoofdgasten zijn de internationaal bekroonde Duitse regisseur Eva Weber en de gerenommeerde Zweedse regisseur Patrik Eklund. Speciale aandacht is er  voor filmland Ierland. Door de jaren heen sleepten Ierse filmmakers een recordaantal Oscarnominaties voor hun shorts binnen.

 

Onderdeel van het filmfestival zijn de Go Short Awards, een competitie voor Nederlandse en Europese makers van korte films. Hiervoor kwamen  voor 2018 meer dan 2500 inzendingen binnen.  Een vakjury reikt tijdens het festival prijzen uit in de categorieën fictie, documentaire, animatie en kunstfilm. De beste films kwalificeren zich rechtstreeks voor de Oscars.

 

Go Short heeft naast de filmprogrammering een uitgebreid educatief programma voor  primair en voortgezet onderwijs.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Go Short, dat zich expliciet richt op de korte film, is een aanvulling op het bestaande aanbod van filmfestivals in Nederland. Het programma is van hoge kwaliteit en het festival wordt gewaardeerd door zowel professionals als publiek. Go Short is goed verankerd in de stad Nijmegen, de regio en het nationale en internationale filmcircuit.  Het festival toont films van zowel jonge als gevestigde makers en heeft een stevig educatief programma.

Data en locatie

De tiende editie van Go Short vindt plaats van 11 tot en met 15 april in Nijmegen.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten
Streetwear

Street Dreams: How hiphop took over fashion

Tentoonstelling over invloed van hiphop op mode en lifestyle

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart de tentoonstelling ‘Street Dreams – How hiphop took over fashion’.

Bekijk project

Move your world!

Jongeren in actie voor hun buurt

Move Your World! is een initiatief van stichting Move met als doelen het vergroten van het zelfvertrouwen en de maatschappelijke participatie van vmbo-leerlingen en het verbeteren van het imago van het vmbo.

Bekijk project