Grimm

Balletdansers en hiphoppers bundelen krachten in dansvoorstelling

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 40.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Grimm
Aanvrager
Nationale Opera & Ballet
Website
Bekijk →

Grimm is een dansvoorstelling met een landelijke speellijst van de Junior Company van Het Nationale Ballet met ISH Dance Collective gericht op een jong publiek (8+). Het project is een cross-over tussen ballet en hiphop. Balletdansers en hiphoppers bundelen hun krachten en dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen. Grimm is een compilatie van een aantal sprookjes van de gebroeders Grimm in een eigentijdse bewerking.

Parade van sprookjesfiguren

In de bewerking van Marco Gerris (choreograaf ISH) en Ernst Meisner (choreograaf Junior Company) zijn de verhalen en thematiek van de bekende sprookjes vertaald naar de actualiteit. Grimm vertelt het verhaal van de jongens Jack en Will die in een fantasiewereld belanden waar ze Roodkapje en de wolf, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Het duo raakt verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen buitelen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Zo zijn er prinsessen die deelnemen aan een datingshow en verschijnt er een homoseksuele droomprins op het podium. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Grimm is een bijzondere samenwerking tussen de Junior Company en ISH. Het project bereikt landelijk een jong publiek en geeft een impuls aan het vernieuwen van de dans. De twee dansstijlen ballet en hiphop komen in de voorstelling niet naast elkaar te staan maar worden  echt geïntegreerd.

Data en locaties

Er worden dertig voorstellingen door het land gegeven, waaronder in Lelystad, Hoorn, Utrecht, Gouda en Emmen. De première van Grimm vindt plaats bij Nationale Opera & Ballet in Amsterdam op 22 april.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Holland Festival 2014-2016

Het beste uit de wereld van de internationale podiumkunsten

Sinds 2008 is Fonds 21 hoofdbegunstiger van het Holland Festival in Amsterdam. Een festival van grote betekenis voor het Nederlandse cultuuraanbod.

Bekijk project

Unwired Jacqueline Hassink

Unwired: leven zonder telefoon en internet

De tentoonstelling Unwired in het Nederlands Fotomuseum confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust.

Bekijk project