Grimm

Balletdansers en hiphoppers bundelen krachten in dansvoorstelling

Grimm is een dansvoorstelling met een landelijke speellijst van de Junior Company van Het Nationale Ballet met ISH Dance Collective gericht op een jong publiek (8+). Het project is een cross-over tussen ballet en hiphop. Balletdansers en hiphoppers bundelen hun krachten en dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen. Grimm is een compilatie van een aantal sprookjes van de gebroeders Grimm in een eigentijdse bewerking.

Parade van sprookjesfiguren

In de bewerking van Marco Gerris (choreograaf ISH) en Ernst Meisner (choreograaf Junior Company) zijn de verhalen en thematiek van de bekende sprookjes vertaald naar de actualiteit. Grimm vertelt het verhaal van de jongens Jack en Will die in een fantasiewereld belanden waar ze Roodkapje en de wolf, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Het duo raakt verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen buitelen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Zo zijn er prinsessen die deelnemen aan een datingshow en verschijnt er een homoseksuele droomprins op het podium. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Grimm is een bijzondere samenwerking tussen de Junior Company en ISH. Het project bereikt landelijk een jong publiek en geeft een impuls aan het vernieuwen van de dans. De twee dansstijlen ballet en hiphop komen in de voorstelling niet naast elkaar te staan maar worden  echt geïntegreerd.

Data en locaties

Er worden dertig voorstellingen door het land gegeven, waaronder in Lelystad, Hoorn, Utrecht, Gouda en Emmen. De première van Grimm vindt plaats bij Nationale Opera & Ballet in Amsterdam op 22 april.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

BredaPhoto 2018 - To infinity and beyond

BredaPhoto - internationale fotografie van dit moment

BredaPhoto is een internationale biënnale voor hedendaagse fotografie met actuele maatschappelijke thema’s. Het is het grootste publieksfestival voor fotografie van de Benelux.

Bekijk project

Éric van Hove

Fries Museum - Éric Van Hove: Fenduq

Het Fries Museum presenteert een overzichtstentoonstelling van Éric Van Hove. Vanuit zijn werkplaats Fenduq in de Marokkaanse stad Marrakesh doet Van Hove onderzoek naar de betekenis van lokale ambachten in een geglobaliseerde wereld.

Bekijk project