Holland Festival 2020

Online Holland Festival

Het Holland Festival is dit jaar online te bezoeken. Vanwege het coronavirus kon het reguliere festival dit jaar niet doorgaan. Samen met artiesten van over de hele wereld die tijdens het festival zouden optreden, is een alternatief online programma samengesteld. De virtuele editie van het Holland Festival blijft zo dicht mogelijk bij de kern en essentie van het oorspronkelijke programma en heeft als thema ‘In persuit of the we – in times of social distancing’. Het thema, aangereikt door associate artist Bill T. Jones, is in deze tijden bijzonder actueel. Holland Festival presenteert online in tien dagen urgent en actueel internationaal werk.

 

Fonds 21 is hoofdbegunstiger van het Holland Festival.

 

Online programma

Tien dagen lang biedt het Holland Festival een proeftuin van theater, muziek, film en debat in verschillende digitale formats. Een lunchprogrammering en een avondprogramma met streamings, films, podcasts, videoclips, gesprekken en meer worden aangekondigd door presentatoren Diane Matroos en Jesse Mensah. Op het online programma staat onder meer de voorstelling The Just & The Blind van spoken word-artiest Marc Bamuthi Joseph. Joseph en componist Daniel Bernard Roumain gaan in gesprek over institutioneel racisme, brengen live muziek en spoken word en tonen korte films en beelden uit de voorstelling. Zanger Sami Yusuf toont samen met Capella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest de exclusieve opname van een nieuwe video. Verder zal Ben Frosts opera The Murder of Halit Yozgat in zijn geheel worden gestreamd, net als Susanne Kennedy’s Drei Schwestern.

 

Danser, choreograaf en regisseur Bill T. Jones, is dit jaar associate artist. Zijn voorstelling Deep Blue Sea krijgt weerklank in drie delen waaronder een videoproject getiteld I know. Daarnaast lanceert het festival in samenwerking met Jones een interactief kunstenaarsportret en neemt hij deel aan een online paneldiscussie over ras, gender en (on-)gelijkheid.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Holland Festival is van een hoog en internationaal niveau. Jaarlijks biedt het festival een rijk scala aan vernieuwende producties. Het festival zet zich in om een breder en jonger publiek te bereiken.

Data en locatie

De online editie van het Holland Festival begint op 11 juni en duurt tot en met 21 juni. De meer dan dertig bijdragen zijn te zien via www.hollandfestival.nl.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Taal & Toekomstperspectief

Jonge migranten klaargestoomd voor arbeidsmarkt

De landelijke koepel Het Begint met Taal ontwikkelt een methode die gericht is op het verbeteren van de arbeidscommunicatie- en vaardigheden van migrantenjongeren.

Bekijk project

Mind Your Wallet

Jongeren leren en debatteren over omgaan met geld

Hoe voorkom je financiële problemen bij jongeren en waarom is het zo moeilijk om over schulden te praten? Een grote groep jongeren tussen de 14 en 23 jaar heeft moeite om hun inkomsten en uitgaven onder controle te houden.

Bekijk project