Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

Projectnaam Het Mooie Kinderboekenfestival
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Kleine Lettertjes
Bijdrage van Fonds 21 € 10.000

Het Mooie Kinderboekenfestival is een reizend festival voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Het festival brengt de werelden uit achttien kinderboeken tot leven met medewerking van auteurs, illustratoren, acteurs en kunstenaars. Kinderen maken tijdens het festival een ontdekkingsreis langs achttien plekken (werelden) met workshops, muziek, theater en activiteiten. Het Mooie Kinderboekenfestival start in Amsterdam en reist via Den Bosch naar Hoogeveen.

Doolhof

Voor Het Mooie Kinderboekenfestival zijn achttien boeken geselecteerd die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het gaat om boeken die in de afgelopen twee jaar zijn uitgekomen. De kleinste bezoekers kunnen in een doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit het boek ‘Heb jij misschien mijn olifant gezien?’. Oudere kinderen mogen zelf stopmotionfilmpjes maken in het sprookjesachtige decor van het kinderboek ‘Vosje’ of leren over het ontstaan van de aarde in ‘Het hele soepzooitje’. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Marije Tolman (De Boomhut), Janneke Schotveld (Superjuffie) en Koos Meinderts (De man in de wolken). Het festival werkt samen met uitgeverij ROSE stories door drie illustratoren met wortels in de multiculturele samenleving uit hun talentenprogramma een plek te geven in de programmering.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Mooie Kinderboekenfestival presenteert actuele jeugdliteratuur op een toegankelijke manier. Het festival bevordert het leesplezier en de beleving van kinderen van 4 tot 10 jaar in drie regio’s, waarvan twee buiten de Randstad. In de programmering van het festival is aandacht voor diversiteit.

Data en locaties

Het Mooie Kinderboekenfestival start 26 mei in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op 16 juni vindt het festival plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch. Het festival sluit af op 23 juni in De Tamboer in Hoogeveen.


Projecten

>
>