BredaPhoto 2016 - YOU!

BredaPhoto draait om YOU!

Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vindt de 7e editie van BredaPhoto International Photo Festival plaats. Meer dan 70 topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren in zowel de buitenruimte als de beeldende kunstinstellingen in Breda. Het festival is actueel en prikkelend en toont werken op een originele manier. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren.

You!

BredaPhoto is een tweejaarlijks, internationaal fotofestival waar hedendaagse fotografie aan de hand van een actueel maatschappelijk thema wordt getoond, geduid en geleerd. Voor deze editie is gekozen voor het thema YOU, waarbij BredaPhoto zowel de creatieve als de kwetsbare kant van de zelfredzame mens belicht. Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Zo zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie. Nieuw deze editie is dat BredaPhoto zich verspreidt over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum en het hippe gebied Belcrum staan zeven weken lang in het teken van de fotografie. Het hart van het festival bevindt zich in de Stadsgalerij aan de Oude Vest.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

BredaPhoto is een toegankelijk, publieksgericht festival dat met een actueel thema (inter)nationale fotografie van hoge kwaliteit laat zien. BredaPhoto behoort tot de nationale top van fotografiefestivals met goede waarderingscijfers van het publiek, goede recensies van de pers en een groot publieksbereik in de zuidelijke regio. De organisatie blijft het festival steeds positief ontwikkelen en laat het groeien, met name op het gebied van educatie en participatie, bezoekersaantallen en publieksinkomsten.

Data en locaties

BredaPhoto vindt plaats van 15 september tot en met 30 oktober op diverse locaties in Breda.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

MBO Topacademie

Excellente mbo-studenten worden uitgedaagd

De MBO Topacademie is een masterclass-traject voor talentvolle en ambitieuze mbo-studenten die het beste uit zichzelf willen halen.

Bekijk project

Move it!

Dans- en muziekproject voor middelbare scholieren

Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest (NNO) slaan samen met zeventig middelbare scholieren de handen ineen voor het dans- en muziekproject Move It!

Bekijk project