campagnebeeld van voorstelling Wees Onzichtbaar

Wees Onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Projectnaam Wees Onzichtbaar
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Podium Mozaiek
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

Hoe was het om in de jaren ’80 en ’90 op te groeien tussen de flats van Amsterdam Bijlmermeer? De voorstelling Wees Onzichtbaar vertelt het verhaal van de Turks-Zaza Metin die als vijfjarige met zijn familie vanuit Turkije via Duitsland in Amsterdam Zuidoost komt wonen. Wees Onzichtbaar is een coming-of-age verhaal over Metin die opgroeit in de Bijlmer, maar ook het verhaal van een migrantengezin dat zich staande houdt in een nieuwe samenleving. De voorstelling is een muzikale bewerking van het gelijknamige boek van Murat Isik, door Podium Mozaïek gecoproduceerd met Theater Rast. 

Opgroeien in de Bijlmer

Wees Onzichtbaar biedt een inkijkje in de wereld van een generatie die opgroeit in het multiculturele Amsterdam Zuidoost. Het gezin van Metin wordt gedomineerd door een tirannieke vader. Conflicten worden gemeden en Metin observeert het leven meer dan dat hij het leeft. Hij merkt zijn eigen onzichtbaarheid op, maar is niet in staat het te doorbreken. Tot de bom barst en de vader uit huis wordt gezet. Deze daad geeft het gezin een enorme kracht. Wees Onzichtbaar is een persoonlijk verhaal over opgroeien in de Bijlmer, maar tegelijkertijd ook herkenbaar voor iedereen die is opgegroeid in de jaren ’80 en ’90. Het is een caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De voorstelling Wees Onzichtbaar vertelt een actueel verhaal en is aanvullend op het bestaande aanbod. Het boek van Murat Isik is een groot succes en spreekt een breed publiek aan. Wees Onzichtbaar is te zien in theaters in het hele land.

Data en locaties

Wees Onzichtbaar gaat zaterdag 15 februari in première in Podium Mozaïek in Amsterdam. De volledige speellijst bestaat uit 23 voorstellingen door het hele land.

 


Projecten

>
>