Foto: Tim van Veen

Le Guess Who? 2018

Nieuwe muziek in Utrecht

Le Guess Who? is een internationaal festival in Utrecht gericht op genre-doorbrekende muziek uit alle windstreken. Het vierdaagse festival combineert optredens uit verschillende muziekstromingen als (free)jazz, avant-garde, folk, krautrock, psychedelica, drone en ambient. Le Guess Who? programmeert optredens van meer dan honderdvijftig artiesten op verschillende (historische) locaties in de Utrechtse binnenstad, uiteenlopend van popzalen, theaters en kerken tot oude fabriekspanden en werfkelders.

Nieuwe geluiden

Le Guess Who? is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival dat het publiek kennis laat maken met nieuwe artiesten en nieuwe geluiden. Op de twaalfde editie van het festival zijn onder meer de grunge iconen Mudhoney uit Seattle, de Japanse psychedelische rockband Kikagaku Moyo en klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi met Turkse bruiloft- en feestmuziek te zien. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Festival Oude Muziek. De twee festivals komen tijdens Le Guess Who? met een marathonvoorstelling van de 17de-eeuwse Italiaanse componist en prins Carlo Gesualdo in de Janskerk door Björn Schmelzer en zijn ensemble Graindelavoix uit Antwerpen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Le Guess Who? vanuit het aandachtsgebied Podiumkunsten binnen de pijler Kunst & Cultuur. Le Guess Who? is een festival met een onderscheidende en genre-overstijgende programmering. Het festival presenteert op een toegankelijke manier niet-westerse actuele en nieuwe muziek. Het festival weet daarmee een breed publiek in aanraking te brengen met een internationaal aanbod.

Data en locaties

De twaalfde editie van Le Guess Who? vindt plaats van 8 tot en met 11 november 2018 op verschillende locaties in Utrecht.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten
Jongeren krijgen bokstraining

Boksclinic Het HEM

Jongeren boksen in Het HEM

De Boksclinic is een cultureel en sportief educatietraject voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Deelnemers krijgen bokstrainingen en volgen artistiek inhoudelijke workshops van verschillende kunstenaars.

Bekijk project

SchoolAcademy

Jongeren halen startkwalificatie

SchoolAcademy is een les- en coachingsprogramma voor Amsterdamse jongeren tussen de 16 en 23 jaar die dreigen uit te vallen of zelfs helemaal niet meer naar school gaan.

Bekijk project