Noumi, zusje zeven

Voorstelling over het buitenbeentje van de familie

Projectnaam Noumi, zusje zeven
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager ROSE stories
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

De voorstelling ‘Noumi, Zusje Zeven’ (5+) vertelt het verhaal van de stoere Noumi, een meisje dat op zoek gaat naar haar eigen plek in de wereld. Het is een vrolijke en muzikale familievoorstelling over het buitenbeentje van de familie, de zoektocht naar een eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier. De voorstelling is een project van stichting ROSE, een organisatie waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden. De stichting richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van projecten op het gebied van theater en talentontwikkeling. Het verhaal is vormgegeven door regisseur Daniël van Klaveren, schrijver Jorieke Abbing en hun artistieke team.

Opgroeien met zes zussen

Noumi groeit op in een gezin met zeven dochters. In hun krappe huis is er geen eigen plek voor haar en als jongste mag ze ook nooit met haar eigenzinnige oudere zussen meedoen. Ze voelt zich onzichtbaar en overbodig en verlangt naar iets van haar alleen. Iets dat helemaal van haar is en van niemand anders. Totdat ze op een dag in het speeltuintje voor haar huis een gewond vogeltje vindt. Ze verzorgt het en vliegt met het diertje mee naar zijn huis.

 

‘Noumi, Zusje Zeven’ is een voorstelling die grote thema’s raakt: identiteit, privacy, cultuurverschillen, vriendschap en familiebanden.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt ‘Noumi, Zusje Zeven’ vanuit de discipline Podiumkunsten binnen de pijler Kunst & Cultuur. De artistieke kwaliteit van de voorstelling is hoog. Hij richt zich op een jonge doelgroep (vanaf 5 jaar). Theaters en scholen hebben grote behoefte aan dit soort verhalen. Er is een speellijst met vijftig voorstellingen, waarvan de helft op scholen.

Data en locaties

De voorstelling ‘Noumi, Zusje Zeven’ gaat op 4 februari 2018 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam. Daarna volgt een tour langs verschillende steden, waaronder Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda en Tilburg.


Projecten

>
>