Into Nature Art Expedition

Into Nature - op expeditie door het Drentse landschap

Projectnaam Into Nature Art Expedition
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Drenthe Kunst, Cultuur & Natuur
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Ga op expeditie door het Drentse landschap tijdens de Into Nature art expedition. Een 40 kilometer lang pad verbindt kunstinstellingen met bijzondere locaties, waar kunstenaars zich hebben laten inspireren door het Drentse natuurschoon. Bezoekers kunnen op 17 locaties kunstwerken bekijken van zowel landelijk als internationaal bekende kunstenaars.

 

Ontdekkingsreis door Drenthe

Nederlandse kunstenaars als Krijn de Koning, herman de vries, Kim Habers en internationaal gevestigde namen als Mark Dion, Wolfgang Laib en Taturo Nishi hebben zich laten inspireren door de historie, ontwikkeling en de toekomst van het gebied. De route loopt van Assen, via het beekdal Drentsche Aa naar Groningen Airport Eelde en de landgoederen rond Paterswolde en kan lopend of per fiets worden afgelegd. Ook is het mogelijk om de kunstwerken per auto te bezoeken. Samen met de kunstenaars ontdekt de bezoeker hoe de mens zich verhoudt tot haar natuurlijke omgeving.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Into Nature art expedition is een samenwerking tussen diverse instellingen in de provincie Drenthe en is een aanvulling op het aanbod in deze regio. De organisatie wil met dit project, dat kunst, natuur en cultuur met elkaar verbindt, een gevarieerd en jong publiek bereiken. Er wordt zowel ingezet op een publiek dat in kunst is geinteresseerd als op families en kinderen. Er worden diverse educatieve middelen en activiteiten ingezet om het publiek verdieping te bieden.


Projecten

>
>