Into Nature Art Expedition

Into Nature - op expeditie door het Drentse landschap

Ga op expeditie door het Drentse landschap tijdens de Into Nature art expedition. Een 40 kilometer lang pad verbindt kunstinstellingen met bijzondere locaties, waar kunstenaars zich hebben laten inspireren door het Drentse natuurschoon. Bezoekers kunnen op 17 locaties kunstwerken bekijken van zowel landelijk als internationaal bekende kunstenaars.

 

Ontdekkingsreis door Drenthe

Nederlandse kunstenaars als Krijn de Koning, herman de vries, Kim Habers en internationaal gevestigde namen als Mark Dion, Wolfgang Laib en Taturo Nishi hebben zich laten inspireren door de historie, ontwikkeling en de toekomst van het gebied. De route loopt van Assen, via het beekdal Drentsche Aa naar Groningen Airport Eelde en de landgoederen rond Paterswolde en kan lopend of per fiets worden afgelegd. Ook is het mogelijk om de kunstwerken per auto te bezoeken. Samen met de kunstenaars ontdekt de bezoeker hoe de mens zich verhoudt tot haar natuurlijke omgeving.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Into Nature art expedition is een samenwerking tussen diverse instellingen in de provincie Drenthe en is een aanvulling op het aanbod in deze regio. De organisatie wil met dit project, dat kunst, natuur en cultuur met elkaar verbindt, een gevarieerd en jong publiek bereiken. Er wordt zowel ingezet op een publiek dat in kunst is geinteresseerd als op families en kinderen. Er worden diverse educatieve middelen en activiteiten ingezet om het publiek verdieping te bieden.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Guiding the Mass - Dutch Design Week

Ervaar design tijdens de Dutch Design Week

Met 475 evenementen op 100 locaties, 275.000 bezoekers en werk van ruim 2500 ontwerpers is de Dutch Design Week in Eindhoven het grootste design-evenement van Noord-Europa.

Bekijk project

Paspoort naar je Toekomstdroom & Tweenstalent

Jongeren denken na over hun toekomst

‘Paspoort naar je toekomstdroom’ is een loopbaanoriëntatieprogramma voor jongeren om hen inzicht te geven in talenten, hun dromen en hun mogelijkheden in studie- en beroepskeuze.

Bekijk project