Into Nature Art Expedition

Into Nature - op expeditie door het Drentse landschap

Ga op expeditie door het Drentse landschap tijdens de Into Nature art expedition. Een 40 kilometer lang pad verbindt kunstinstellingen met bijzondere locaties, waar kunstenaars zich hebben laten inspireren door het Drentse natuurschoon. Bezoekers kunnen op 17 locaties kunstwerken bekijken van zowel landelijk als internationaal bekende kunstenaars.

 

Ontdekkingsreis door Drenthe

Nederlandse kunstenaars als Krijn de Koning, herman de vries, Kim Habers en internationaal gevestigde namen als Mark Dion, Wolfgang Laib en Taturo Nishi hebben zich laten inspireren door de historie, ontwikkeling en de toekomst van het gebied. De route loopt van Assen, via het beekdal Drentsche Aa naar Groningen Airport Eelde en de landgoederen rond Paterswolde en kan lopend of per fiets worden afgelegd. Ook is het mogelijk om de kunstwerken per auto te bezoeken. Samen met de kunstenaars ontdekt de bezoeker hoe de mens zich verhoudt tot haar natuurlijke omgeving.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Into Nature art expedition is een samenwerking tussen diverse instellingen in de provincie Drenthe en is een aanvulling op het aanbod in deze regio. De organisatie wil met dit project, dat kunst, natuur en cultuur met elkaar verbindt, een gevarieerd en jong publiek bereiken. Er wordt zowel ingezet op een publiek dat in kunst is geinteresseerd als op families en kinderen. Er worden diverse educatieve middelen en activiteiten ingezet om het publiek verdieping te bieden.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Jonge Harten Festival 2017

Jonge Harten Theaterfestival

Het Jonge Harten Theaterfestival is het grootste theaterfestival voor jongeren in Nederland. Het vindt plaats in de stad Groningen, duurt negen dagen en laat jongeren in de leeftijd van 12 tot 30 kennismaken met vernieuwend theater.

Bekijk project

VMBO On Stage

Jongeren ontmoeten werkgevers

Het project VMBO On Stage is een landelijk project dat jongeren laat kennismaken met verschillende vakgebieden, zodat ze weten welke beroepen er zijn en wat deze inhouden.

Bekijk project