Alone@home

Winterkomedie voor hele familie

Projectnaam Alone@home
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Matzer
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

Alone@Home is een avonturenkomedie voor de hele familie over twee kinderen die alleen thuis zijn en bezoek krijgen van twee knullige inbrekers. Het is een knipoog naar de filmklassieker Home Alone, maar ook een verhaal over pesten, vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. De voorstelling is een coproductie van Stadsschouwburg Utrecht, Bos Theaterproducties en Matzer Theaterproducties en geschreven door Daan Windhorst en Lucas de Waard.

Kinderen versus inbrekers

Wat moet je doen als je gescheiden moeder een relatie krijgt met de vader van je grootste pestkop? En nog erger, wat als je vervolgens samen op het huis moet passen omdat je ouders een weekje op vakantie gaan? Jip en Puk, allebei 10 jaar, zijn veroordeeld tot elkaar en moeten samenwerken om te voorkomen dat ze ten prooi vallen aan twee inbrekers die het gemunt hebben op het schilderij dat boven de bank hangt. Slagen ze erin hun afkeer  van elkaar te overwinnen en de inbrekers te slim af te zijn?

 

Geräuschmacher Eddie B. Wahr schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een prachtig geluidsdecor, ondersteund door live spelende musici met liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker. Acteurs Martijn Fischer en Joep Onderdelinden wisselen hun rol af als inbreker.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Alone@Home is een toegankelijke familievoorstelling voor een breed publiek. De drie samenwerkende organisaties hebben ervaring met het maken van voorstellingen voor de grote zaal. Naast ervaren professionals bestaat het schrijversteam uit twee schrijvers die al enkele jaren ervaring hebben en passen binnen de definitie van een jongere carrière, een van de prioriteitsgebieden voor de toekenningen binnen ons aandachtsgebied Podiumkunsten. Er is sprake van een grote landelijke tour met 68 voorstellingen.

Data en locaties

De familievoorstelling Alone@Home gaat donderdag 20 december 2018 in première in de Stadsschouwburg in Utrecht. Bekijk de volledige speellijst hier.


Projecten

>
>