We doen het wel zelf

Locatietheater over actuele vragen en onderwerpen

Projectnaam We doen het wel zelf
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Wunderbaum
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000

Het Nederlands-Vlaamse acteurscollectief Wunderbaum buigt zicht met de voorstelling 'We doen het wel zelf' over de meest actuele vragen over het einde van de verzorgingsstaat en de opkomende participatiesamenleving.

De theatergroep werkt altijd samen in een collectief. De voorstellingen van Wunderbaum zijn vaak het resultaat van theatervormen die ze gaandeweg het proces ontdekken, van nieuwe interesses in mensen of maatschappelijke thema’s. Daarom speelt de groep veel op locatie.

Oproep aan burgers

Voor ‘We doen het wel zelf’ riep Wunderbaum burgers op mee te doen aan dit muziektheatraal spektakel. Wat kun je verwachten van de overheid? Hoe groot willen we die hebben? Voelen we ons in de steek gelaten of zijn we eindelijk bevrijd?

“Een punk-roadshow met bottom-up-invloeden en een top-down samengestelde knokploeg van zelfredzame burgers. Over de kracht en het risico van het eigen initiatief in een tijd waarin we van de overheid steeds minder hoeven te verwachten.”
—Wunderbaum

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt de voorstelling vanwege het bijzondere, onderscheidende maak- en uitvoeringsproces, de hoge kwaliteit en de grote actualiteitswaarde.


Projecten

>
>